Header Lier

In Lier weten ze van aanpakken en combineren ze hun klassiekers met hippe concepten. 5 verrassende adressen in het misschien wel best bewaarde geheim van Vlaanderen.

Bar Muza

Er bestaan ongetwijfeld nog academies met leuke hangplekken, maar Bar Muza in Lier moet wel één van ’s lands leukste stekken zijn voor een hapje of gezond drankje voor of na de muziekles. En zelfs wie niet toonvast zingt, is welkom. Een muzikale oase in de stad dus, compleet met een fijne tuin, een leuke speelhoek en geïnspireerde gerechten.

Gasthuisvest 52

Feliks Coffee

Het beste van New York, maar dan zonder de exuberante prijzen, de assertieve attitude en het ingewikkelde fooibeleid. Dat is Feliks Coffee. Wat wel standhield, zijn de gevarieerde ontbijten (van granola over havermout tot croissants), de smakelijke bagelopties, de huisgemaakte limonade, de vernieuwende koffies en de relaxte vibe.

Kartuizersvest 5

Harvey & Hayes

Het beste van Ierland, maar dan in Lier. Of hoe een uitgeweken Lierenaar bij terugkomst zijn heimwee wist te verzilveren met Harvey & Hayes. Binnenstappen in een Iers etablissement dus, waar je ontbijt met dagverse scones, whisky proeft en naar huis gaat met wat kaas of een paraplu.

Grote Markt 65

Crèmerie Jerome

Zodra de eerste zon komt piepen (of bij elk gemis van diezelfde zon), reppen zowel de kleine als grote inwoners van Lier zich naar Crèmerie Jerome. Een bolletje schepijs, een ijscannelloni, een frisco of één van de twintig ijstaarten. Hier hangt de zomer altijd in de lucht.

Frederik Peltzerstraat 11

Street Art

Wie deze en nog andere fijne adressen meteen op een originele manier aan elkaar wil verbinden, kan zich laten leiden door Street Art. Her en der duiken immers kleurrijke graffitimuren op die je de hele stad door sturen. Goed voor maar liefst 16 opvallende muurschilderingen. Een gratis plan, verkrijgbaar bij Toerisme Lier, toont je de weg.

Vorig artikelDe geschiedenis van Land Rover
Volgend artikelTips om skiongevallen te voorkomen