In Vorarlberg krijg je frisse alpenlucht zonder tien uur in de wagen te spenderen. Net over de grens met Duitsland, maar even woest als de rest van Oostenrijk.

1. Bregenz

Bregenz is een charmant stadje, fier grenzend aan de Bodensee. Je kunt er kuieren langs de kade of het moderne Kunsthaus en Vorarlberg Museum bezoeken. ’s Avonds kun je tussen de lokale bevolking genieten van een prachtige zonsondergang op de Sunset Stufen. Van eind juli tot eind augustus is er het Bregenzer Festspiele, een festival met heel wat voorstellingen. De opera aan de rand van de Bodensee spreekt het meest tot de verbeelding. Het podium staat pal in het water en het publiek kijkt toe vanop de tribunes aan de rand van het meer.

www.bregenzerfestspiele.com

2. Culinaire wandeling in Vorarlberg

Er zijn verschillende culinaire wandelingen waarbij je van ontbijt naar lunch naar dessert wandelt. We wagen ons aan een culinaire wandeltocht van Bezau naar Schönebach. Dankzij de kabelbaan kun je op de juiste hoogte starten. De wandeling gaat op en neer tussen groene weides, charmante dorpjes, woeste bergflanken en koeien. Goed te doen met kinderen, maar sommige stukken vragen wel wat inspanning. Te koop in de toeristische kantoren.

www.bregenzerwald.at/s/en/culinary-hike

3. Geitenkaas en schoonheidsproducten

Op boerderij Metzler Molke staan zo’n tachtig vrolijk mekkerende dames te knabbelen. Hier wordt verse geitenkaas gemaakt. Slechts tien procent van elke liter melk wordt effectief kaas. Wat overblijft wordt verwerkt tot schoonheidsproducten. Het aanpalende winkeltje bulkt dan ook van crèmes en lotions die naar alles en nog wat geuren, behalve naar geit. Ideaal als souvenir uit Vorarlberg.

www.naturhautnah.at

4. De kuitenbijters van Vorarlberg

In Bregenzerwald, een regio in Vorarlberg, staan heel wat kuitenbijters, zoals de Kanisfluh met z’n 2044 hoge top. De klim van zo’n zeshonderd meter gebeurt op pure mankracht. Op de steile bergflank zie je met wat geluk steenbokken. Bovenaan heb je een machtig zicht en kun je in het logboek aan het houtenkruis een boodschapje achterlaten.

 

Praktisch

Erheen: Op circa 7,5 uur ben je met de wagen in Bregenz.

Vignet: Om in Oostenrijk op de snelwegen te rijden heb je een wegenvignet nodig. Te koop in de VAB-webshop.

Overnachten: VAB-Magazine verbleef in Hotel Schwärzler in Bregenz en Hotel Krone in Au.

Goed verzekerd: Reis zonder zorgen naar Oostenrijk met de VAB-Reisbijstand.

Toeristische infowww.bregenzerwald.at

Vorig artikelGetest: Mazda2
Volgend artikelDe geschiedenis van Volvo