ZillertalAdvertentie
© Zillertal Tourismus Thomas Pfister

Waar beleef je de zomer beter dan in het Oostenrijkse Zillertal? Tegen een prachtig bergdecor kan je naar hartenlust wandelen, fietsen en culinair genieten.

Of je nu door het dal wandelt, de meest ongerepte hoekjes opzoekt of met een van de tien kabelliften dichter bij de Alpentoppen komt, overal ben je omringd door de prachtige natuur. Wandelen, fietsen, klimmen, zwemmen, golfen of een zomerse gletsjerexcursie: dit en nog veel meer kan je beleven tijdens een zomer in Zillertal. De perfecte metgezel is de Zillertal Activcard, die gratis toegang geeft tot de kabelliften en alle zes buitenzwembaden, naast nog vele andere kortingen.
Zillertal biedt niet alleen het perfecte vakantiedecor, het biedt ook culinaire hoogstandjes. Met dertien bekroonde restaurants, Tiroolse herbergen en gezellige hutten wordt het moeilijk kiezen. Van regionale specialiteiten tot exquise haute cuisine: smulpapen komen in Zillertal zeker aan hun trekken. Natuurlijke kwaliteitsproducten vormen altijd de basis: kaas van pure hooimelk, ambachtelijk gebakken brood en vlees van onze eigen boerderijen, op smaak gebracht met bosvruchten en weidekruiden.

 

5x zien en doen

Lokale producenten

Breng een bezoek aan een van de lokale producenten, zoals de zuivelfabriek, waar je leert over de oorsprong, productie en smaak van onder meer hooimelkkaas en grijze kaas, of het BrauKunstHaus van Zillertal Bier, de oudste particuliere brouwerij van Tirol.

Fietstocht in Tux-Finkenberg

De tocht begint op 1300 m boven zeeniveau in Tux-Landersbach, gaat via een bosweg naar de Höllensteinhütte en vandaar in de richting van de Grieralm. Aan de overkant zie je de Junsberg, Madseitberg en de Grübelspitze.

Golfen met je hond

Ongeveer één op de vier golfers heeft een hond. Viervoeters zijn dan ook van harte welkom op Golfbaan Zillertal, één van de European Leading Golf Courts.

Plezier in het sparrenkasteel

Hoog op de Rosenalm ligt het Fichtenschloss, een magische plek waar kinderen kunnen klauteren op de klimtoren, roetsjen in de glijtoren of knutselen in de kraantoren. Verder is er een waterspeeltuin en een kabouterbouwhut.

Zonsopgang op de Ahorn

Elke donderdag in juli en augustus kunnen vroege vogels met de kabelbaan naar het Ahornplateau om te genieten van de zonsopgang en een stevig bergontbijt. De wandeling naar de Ahornspitze wordt beloond met een prachtig panorama op zo‘n 3000 meter hoogte.

 

 

Meer activiteiten en reserveringen via zillertal.at/nl, info@zillertal.at en +43 (0)5288 87187.

Vorig artikelGetest: de nieuwe Opel Astra
Volgend artikelMag je autorijden met slippers?