Balade des Echelles

De vakantieperiode is dan wel voorbij, maar daarom hoef je nog geen maanden te wachten op je volgende adempauze. Want de perfecte streek om je batterijen tussendoor op te laden, ligt om de hoek: Wallonië lonkt met mooie regio’s, waar je in elk seizoen prachtige uitzichten en rijk erfgoed kunt bewonderen.

De mooiste manier om al dat fraais te ontdekken is met de fiets of tijdens een wandeling. Of je nu maar een paar kilometer wilt afleggen of er liever enkele dagen op uittrekt, dankzij goed bewegwijzerde fiets- en wandelroutes vind je altijd de tocht die bij je past. Je kunt gebruikmaken van knooppuntennetwerken, internationale en gewestelijke routes, langeafstandspaden of themaroutes.

Interessant zijn ook de 1300 km RAVeL-wegen: oude spoorlijnen en jaagpaden die omgevormd werden tot ‘trage wegen’ voor fietsers, wandelaars, ruiters, skaters en rolstoelgebruikers. Ver weg van het autoverkeer geniet je hier op veilige vlakke paden van velden, bossen, rivieren, kastelen en charmante dorpjes.

Wandelroutes vind je op walloniebelgietoerisme.be/wandelen.
Fietsroutes vind je op walloniebelgietoerisme.be/fietsen.

Tips

* Kijk uit naar het label ‘Fiets Welkom’: deze logies, restaurants, musea en toeristische attracties hebben een overdekte fietsstalling, materiaal om je fiets schoon te maken of te repareren, en toeristische kaarten en routes.
* Voor inlichtingen rond wandel- en fietsroutes kun je altijd terecht bij de plaatselijke toeristische diensten en Huizen voor Toerisme.
* Op zoek naar inspiratie voor een fiets- of wandeltocht? Wallonië België Toerisme stelt regelmatig brochures samen met de mooiste routes in de Ardennen en Wallonië. Te downloaden via walloniebelgietoerisme/brochures.

Must-do: Luik-Bastenaken-Luik

De voorjaarsklassieker Luik-Bastenaken-Luik, ook wel bekend als La Doyenne, doet al sinds 1892 de harten van renners en koersliefhebbers sneller slaan. Wallonië België Toerisme bracht daarom, samen met het wielertijdschrift Bahamontes, het parcours van de beroemde wedstrijd in kaart. Mét pittige cols, leuke cafés en verrassende bezienswaardigheden, zodat je onderweg ook de prachtige streek kunt verkennen.

Gratis koerskaart!
Vraag snel deze unieke gratis kaart aan en ga op ontdekking. Surf naar walloniebelgietoerisme.be/brochures en spring op je fiets!