Advertentie© Hannes Niederkofler

Al meer dan vijftig jaar verwent Romantik Hotels zijn gasten in meer dan tweehonderd hotels en restaurants in Europa. Min of meer vast onderdeel van zo’n verblijf zijn de culinaire hoogstandjes, gepresenteerd in verrukkelijke schotels en bijzondere wijnen. Vaak gaat het om regionaal getinte gerechten bereid met verse producten van eigen bodem, zodat je het beste van het land proeft.

Logeren langs de Main in Duitsland

Ken je Volkach in Frankenland? Dichtbij en ideaal voor een korte vakantie of lang weekend. Een schilderachtig stadje, een mooie omgeving vol wijngaarden aan de rivier de Main. Een vaartochtje, wandelen, fietsen, wijn proeven en lekker op een terrasje zitten. Slenteren door gezellige straatjes langs historische gebouwen. Warme gastvrijheid, heerlijk logeren en dineren met wijn uit eigen wijngaard in Romantik Hotel Zur Schwane.

Luxueus genieten in Midden-Nederland

Ooit de Utrechtse Heuvelrug bezocht? Op slechts 20 kilometer van de stad Utrecht ligt het rustige villadorp Leersum. Aan de rand van een schitterend natuurgebied met boswachterij en wandelroute vind je Romantik Hotel Parc Broekhuizen. Een Michelin-ster en de prachtige entourage vervolmaken de unieke ervaring op dit fraaie landgoed. In de directe omgeving ontdek je diverse musea, historische gebouwen, zoals Kasteel Amerongen, en fraaie tuinen.

De indrukwekkende natuur van de Noorse fjorden

Aan de Tingvollfjorden ligt een stukje paradijs voor natuurliefhebbers: het kleine dorpje Angvik met Romantik Hotel Angvik Gamle Handelssted, met magnifiek uitzicht over de zee en omringende bergen. Hier beleef je Noorwegen ten volle. Op je bord vind je lokale verse producten van de hoogste kwaliteit – de ultieme ervaring van de vele natuurlijke rijkdommen die Noorwegen bezit. Een bestemming waar rust en ruimte het decor vormen voor een actieve vakantie.

Flims, waar de keuken de rijke geschiedenis vertelt

In de Zwitserse Alpen ligt Flims, de plaats met de meeste zonuren van het hele land. Wandelen, fietsen en zwemmen zijn hier de uitdagingen voor de sportieve vakantieganger. Maar er is meer te ontdekken vanuit Romantik Hotel Schweizerhof. Bijvoorbeeld op culinair gebied. De gerechten die op tafel komen in het unieke belle-époquerestaurant vertellen het verhaal van een lange culinaire historie. Weet je wat Albert Einstein over het heerlijke eten in dit restaurant heeft gezegd? Ga naar Flims en zie wat hij op zijn servetje schreef.

Ontdek de proseccoroute nabij Venetië

Natuurlijk is het algemeen bekend dat prosecco uit Italië komt. Maar wie weet waar de unieke regio ligt waar deze mousserende wijn wordt gemaakt? Dat is in de buurt van Venetië. In een prachtig landschap strekken zich de wijngaarden uit, afgewisseld met olijfbomen en authentieke dorpjes. Midden in het gebied ligt Romantik Relais d’Arfanta. Het gemoedelijke plattelandsleven biedt hier volop rust en ruimte. Op je activiteitenlijstje komt – naast de proseccoroute uiteraard – vast ook een dagje Venetië.

Pure romantiek in Salzburgerland

Muziek, Mozart en romantiek kenmerken de Oostenrijkse stad Salzburg en omgeving. Voor het ultieme vakantiegevoel is het heerlijk een verblijf net buiten de stad te kiezen. Op een paar kilometer van Salzburg vind je Romantik Hotel Die Gersberg Alm, al populair als uitstap in Mozarts tijd, en in Salzburg-Elixhausen ligt Romantik Spa Hotel Elixhauser Wirt, twee culinair zeer hoog aangeschreven hotel-restaurants met een uitgebreide wijnkaart.

Culinaire hoogstandjes aan de Zeeuwse kust

Veere en Zierikzee, twee pareltjes aan de Zeeuwse kust. Badgasten, fietsers, wandelaars en smulpapen weten ook op culinair vlak de Nederlandse provincie te waarderen. Verse vis, Oosterscheldekreeft en mosselen zijn gewilde keuzes bij de Zeeuwse restaurants. Romantik Hotel Auberge de Campveerse Toren in Veere heeft een reputatie verworven met zijn kreeft, terwijl restaurant Christó van Romantik Hotel Mondragon in Zierkzee met veel flair de Franse cuisine met Baskische invloeden presenteert.

 

Meer ideeën voor een heerlijke vakantie in Europa vind je bij Romantik Hotels.

Vorig artikelGetest: Toyota Corolla Cross
Volgend artikelJe kind leren fietsen zonder vallen: 11 tips!