LandalAdvertentie

Zin in een reisje naar het zuiden? Probeer dan eens het zuiden van Nederland. Net over de grens bezorgt het glooiende Limburgse landschap je een instant vakantiegevoel. Hier tank je energie met natuurvitamines en een lekkere vlaai. Kies één van de vakantieparken van Landal GreenParks als uitvalsbasis.

Nederlands-Limburg schurkt tegen de Belgische grens aan, maar toch beland je hier in een compleet andere wereld. Met zijn golvende panorama’s en de temperatuur die altijd net iets hoger ligt dan in de rest van Nederland, waan je je vér in het buitenland. De vakantieparken van Landal GreenParks zijn een uitstekende uitvalsbasis om deze regio te verkennen. Alle zeven parken in Nederlands-Limburg liggen pal in de natuur. Na een stevige wandeling heb je massa’s groene vitamines binnen en wacht de kers op de taart: een Limburgse fruitvlaai in het parkrestaurant.

Bakermat van de koers

Niet alleen wandelaars halen hun hartje op in de achtertuin van de Maas. Ook op de fiets voel je je helemaal thuis in deze streek. Elk voorjaar vormen de heuvels het decor van Nederlands enige wielerklassieker, de Amstel Gold Race. Spring op de fiets en trap je een weg langs baantjes waar de wielerhistorie in het asfalt staat gegrift.

Logeertip: Een goed vertrekpunt voor fietstochten is Landal Kasteeldomein De Cauberg. Gelegen op de top van de mythische Cauberg, kan dit niet anders dan een verblijf op niveau zijn. Vanuit je accommodatie loop je in vijf minuten naar Valkenburg, een van de populairste bestemmingen in Limburg. Hier bots je op een kasteel, vuursteenmijnen, Romeinse catacomben en twee attractieparken.

Ook leuk: Of je nu de Cauberg hebt bedwongen of de hele dag hebt geluierd, een portie wellness is altijd een voltreffer op vakantie. Trakteer jezelf op totale ontspanning in het bekende kuuroord Thermae 2000, op een boogscheut van het park.

Het beste van drie landen

Natuurschoon domineert het Limburgse landschap, maar denk vooral niet dat dit een provinciale achterhoek is. Op het kruispunt van drie Europese landen bruist het juist van de internationale allure. Het punt waar Nederland, België en Duitsland samenkomen trekt heel wat toeristen aan. Rond het Drielandenpunt ligt een park met een labyrint, uitkijktoren en waterspeelplein.

Logeertip: Nabij het Drielandenpunt verenigt Landal Hoog Vaals het beste van alles. Dit is het Limburgse park van Landal GreenParks met de meeste faciliteiten voor jong en oud, van een indoor speelparadijs tot een royale golfbaan. Vervelen doe je je nooit in het hartje van Europa!

Ook leuk: Stap 70 miljoen jaar terug in de tijd en ontdek Zuid-Limburg op zijn spectaculairst, via de mergelgrotten. De Limburgers houwden hier ooit een ondergronds gangenstelsel uit om krijt- en kalksteen te winnen. In deze bijzondere grotten kun je vandaag de dag grotbiken, op spooktocht gaan, lasergamen en nog veel meer.

Stadjes met karakter

Tussen de Limburgse heuvels liggen ook heel wat dorpen en stadjes, elk met hun eigen karakter. Natuurlijk is er Maastricht, de pittoreske stad waar je eindeloos kan shoppen. Of heb je al eens aan een cultureel uitstapje gedacht? Venlo maakt indruk met zijn historische gebouwen, die nog op Romeinse fundamenten rusten. In Roermond staat een heuse kathedraal en Thorn is een ware magneet door zijn betoverende witte huisjes.

Logeertip: Geef je verblijf een exotische upgrade! In het subtropisch zwemparadijs van Landal De Lommerbergen hoor je de palmbomen ruisen en de whirlpool bruisen. Dit park heeft een grote funfactor. Denk maar aan de bowlingbanen met ledverlichting, uniek in Europa.

Ook leuk: Ga met het hele gezin Nationaal Park De Groote Peel ontdekken. Samen vogels spotten vanuit een vogelkijkhut of wandelen over de houten paden in moerassig gebied.

Bourgondisch genieten

De Limburgers staan bekend als echte levensgenieters, dol op lekker eten en drinken. Hun bourgondische DNA overgieten ze met een charmant streektaaltje. Genieten met een zachte G, dus. Als je de kans krijgt, proef dan zeker eens van de Limburgse wijn, want die bestaat wel degelijk! Het glooiende landschap vormt een dankbare ondergrond voor wijnranken.

Logeertip: Op Landal Domein De Schatberg kan je heerlijk eten. Schuif aan in eetcafé Trattoria of dineer uitgebreid in het Serre restaurant. In Sevenum, vlak bij het vakantiepark, vind je een gigantisch Fun & Entertainment Center.

Ook leuk: Wist je dat Limburg de grootste kastelendichtheid van Nederland heeft? Ook Landal Domein De Schatberg wordt erdoor omringd. Struin door balzalen en kasteeltuinen en ontdek hoe de hertogen van Zuid-Limburg hun dagen sleten.

Exclusief voor VAB-leden: tot € 50 extra korting

Er even tussenuit? Als VAB-lid krijg je tot € 50 extra korting op een verblijf bij Landal GreenParks. Kijk op www.landal.be/VAB23L of bel 070/77 80 80 (€ 0,30/min) en vermeld actiecode VAB23L.

Previous articleKun je een boete krijgen voor een vuile nummerplaat?
Next articleLe Havre, de ruwe bolster van Normandië