Grand Tour van CataloniëAdvertentie© Achim Meurer

De Grand Tour van Catalonië cirkelt 1500 kilometer over de meest schilderachtige wegen, genesteld in het unieke landschap tussen de Middellandse Zee en de Pyreneeën. Start de motor voor een 13-daagse roadtrip vol kunst, natuur, geschiedenis, gastronomie en lokale tradities!

De Grand Tour van Catalonië bestaat uit dertien etappes, bedoeld om in evenveel dagen af te leggen. De autoroute neemt je mee naar de grote bezienswaardigheden van de streek, met Barcelona als start- en eindpunt. Je ontmoet Dalí in het museum en Gaudí in de openlucht, je bezoekt stille plattelandsdorpen en bruisende steden, ervaart adrenalinekicks en gewijde stiltes.

Dag 1: Bewonder in Barcelona de werken van Gaudí en Domènech i Montaner, twee iconen van de Europese modernistische architectuur, en eindig je eerste dag met een duik in de zee.

Dag 2: In Montserrat bezoek je het beroemde klooster en het gelijknamige natuurpark met zijn betoverende bergen.  Rij richting zuiden, dwars door de wijngaarden van de Penedès, en toost met een cava.

 

Dag 3: Vandaag staat de Costa Daurada op het programma, met onder meer de werelderfgoedstad Tarragona en haar indrukwekkende Romeinse erfgoed en mooie stranden.

Dag 4: Via de baaien van L’Ametlla de Mar bereik je de Ebro-delta, een van Spanjes meest waardevolle natuurgebieden met eindeloze rijstvelden en moerassen.

 

Dag 5: Duik opnieuw het binnenland in, langs de wijngaarden van Priorat, en absorbeer de rust in het klooster van Poblet.

Dag 6: Via Lleida rij je naar de canyon Congost de Mont Rebei.  ’s Avonds geniet je met een glas ratafia, een traditionele Catalaanse likeur, van de spectaculaire sterrenhemel.

 

Dag 7: Het hart van de Pyreneeën biedt zowel natuur als cultuur. Maak een wandeling in het Nationaal Park Aigüestortes i Estany de Sant Maurici en verken de Romaanse kerken in Vall de Boí, een werelderfgoedsite.

Dag 8: Verder noordwaarts tref je de charmante valleidorpen van Val d’Aran, een paradijs voor bergliefhebbers.

 

Dag 9: Na een raftavontuur op de Noguera Pallaresa-rivier kun je in La Seu d’Urgell heerlijke kazen te proeven en ronddwalen in de historische dorpjes aan de voet van het natuurpark Cadí-Moixeró.

Dag 10: In oostelijke richting ontdek je de landschappen van Empordà die Salvador Dalí inspireerden: van de stad Figueres tot het natuurpark Cap de Creus.

 

Dag 11: Mis de prachtige zonsopgang boven de baai van Roses niet.  Verder vul je je dag met een bezoek aan Romeinse ruïnes van Empúries.

Dag 12: De voorlaatste dag heeft een gastronomisch tintje, met een wandeling door de straten van Girona en zijn vele verleidingen voor foodies, en een bezoek aan de beroemde markt van Vic.

Dag 13: Op de terugweg naar Barcelona maak je een stop bij de crypte van Colonia Güell, een van Gaudí’s minder bekende werken. In Barcelona sluit je de trip af met een bezoek aan Miró Foundation en de zonsondergang vanop Montjuïc.

Meer weten over de Grand Tour van Catalonië? Surf naar grandtour.catalunya.com of catalunyaexperience.be.

Vorig artikelFranse péage wordt duurder
Volgend artikelVraag aan de piloot: waarom moet mijn smartphone op vliegtuigmodus staan?