VAB Gezinswagen van het Jaar 2018

Welke auto’s zijn het meest gezinsvriendelijk? Dit zijn de winnaars van de verkiezing van ‘VAB-Gezinswagen van het Jaar 2018’.

Citroën C3 Aircross (categorie 1)

In de categorie tot € 19.000 gaat de Citroën C3 Aircross met het goud aan de haal. Hij heeft de look van een avontuurlijke SUV gecombineerd met de praktische elementen van een monovolume. Veel gezinnen apprecieerden het opmerkelijke veercomfort. Andere pluspunten die de jury aanstipte, zijn de gunstige verhouding tussen buitenafmetingen en binnenruimte, het aangename interieur en het originele design. De C3 Aircross haalde het met 146 punten. De Ford Fiesta staat op 2 met 136 punten en de Seat Arona vervolledigt de top 3 met 133 punten.

VAB Gezinswagen van het Jaar 2018 Citroën

Renault Grand Scénic (categorie 2)

Bij de auto’s tot € 29.500 gaat de titel ‘VAB-Gezinswagen van het Jaar‘ naar de Reanault Grand Scénic. Opmerkelijk dat een auto die het concept van de monovolume handhaaft ondanks de steile opmars van SUV’s toch het pleit wint. Vorig jaar won het kleine broertje nog de verkiezing. De Grand Scénic meet 23 centimeter meer, waardoor er voldoende ruimte ontstaat voor een derde zitrij of extra kofferruimte, iets wat de gezinsjury duidelijk kon smaken. Ook handig volgens de jury zijn de talrijke opbergruimtes en de moduleerbare achterbank. De Grand Scénic kreeg 165 punten. De Peugeot 5008 haalt zilver met 137 punten en brons is voor de Mazda CX-5 met 134 punten.

VAB Gezinswagen van het Jaar 2018 Renault

Hyundai Ioniq (categorie elektrisch)

In de categorie van de elektrische wagens wordt de Hyundai Ioniq tot winnaar gekroond. Ook vorig jaar kreeg deze wagen de titel ‘VAB-Gezinswagen van het Jaar’. Het is nog maar de derde keer in de 31-jarige geschiedenis van deze verkiezing dat eenzelfde model 2 keer wint. De jury prees de Hyundai Ioniq omwille van zijn goede afwerking, de aanzienlijke koffer en gemakkelijke bediening en overzichtelijk instrumentenbord. De Ioniq ontving 143 punten en liet daarmee de Renault Zoë met 136 punten en de Volkswagen e-Golf met 135 punten achter zich.

VAB Gezinswagen van het Jaar 2018 Hyundai
Vorig artikelZorgt een ingewikkeld dashboard voor te veel afleiding in de auto?
Volgend artikelIn Vervoering: Audi 80