Uitzicht op de haven van Middelburg

Middelburg in Zeeland is een ideale uitstap voor zoetekauwen, interieurfans, boekenwurmen én monumentenjagers. Ontdek de stad met deze 6 leuke tips.

1. Abdij van Middelburg

Middelburg ligt dichtbij en heeft best wat bezienswaardigheden. De abdij van Middelburg werd gesticht door Vlaamse norbertijner monniken. Een immens complex rond een boomrijk plein. De Abdijtoren de Lange Jan is goed voor 207 treden. Op 90 meter hoogte wacht een uitzicht op het eiland Walcheren, waarvan Middelburg de hoofdstad is. Van hieruit zie je ook Goes, Domburg en Veere. Ook het wondermooie Zeeuws Museum vond onderdak in de abdij.

Abdijtoren de Lange Jan – Onder de Toren 1 – www.langejanmiddelburg.nl
Zeeuws Museum – Abdijplein – www.zeeuwsmuseum.nl

2. Indistrieel

Woonboetiek Indistrieel, een samensmelting van India en Industrieel, heeft zowel kleurrijke, etnische spullen als robuuste, stoere vondsten. Hier verliezen interieuradepten een beetje het noorden.

Lange Geere 26 – www.indistrieel.com

3. Kaasboerderij Schellach

De ene boerderijwinkel is de andere niet. Schellach in Middelburg heeft haast supermarktallures en je slaat er heerlijke kaas in, gemaakt met melk van de koeien die wat verder grazen.

Prooyenseweg 26 – www.kaasboerderijschellach.nl

4. Honeypie

In Honeypie staan immense taartencreaties naar je te smachten. Appelspeculaas, citroenyoghurt, worteltaart, karamel, shortbread… Zoetekauwen worden hier gegarandeerd een beetje gek. Je kunt gewoon binnen hoppen voor zo’n massief punt taart. Of kies voor de high tea, die is ook in een hartige duizend-en-één-nachtversie beschikbaar met oriëntaals lekkers. Chocoholics gaan dan weer voor de chocoladevariant.

Achter de Houttuinen 50 – www.honeypie.eu

5. Stadsbrouwerij van Middelburg

Eerst was er het stadsbier Hosternokke, later kwam de brouwerij annex proeverij, die pas zijn deuren opende. Proeven tussen de bierketels! Zeeland met een schuimkraag.

Korte Geere 17 – www.stadsbrouwerijmiddelburg.nl

6. Plantaardig

Een plantenwinkel volgepropt met hebbedingen, zodat je je meteen afvraagt hoeveel je autokoffer aankan. Je zou zo deze groene oase in Middelburg leegkopen.

Zusterstraat 10 –  www.plantaardigmiddelburg.nl

Vorig artikelGetest: Citroën C3
Volgend artikelBenzine 95 E10 in 6 vragen en antwoorden