Wolfsburg Autostadt

Niet meteen de meest exotische bestemming, en toch heeft de Duitse stad Wolfsburg alles in huis voor een boeiende tussenstop op weg naar Berlijn of een korte gezinstrip. Met Autostadt als must voor autoliefhebbers!

9u – Experimenteren in Phaeno

De dag in Wolfsburg meteen vol actie beginnen, kan in Phaeno, een doecentrum rond wetenschap en technologie. Hier mag je echt álles aanraken en betasten. Meer nog, het moet! Je vindt er zo’n 250 experimentjes om zelf uit te voeren, ijzerschilfers die dansen op de beat van ‘Pump Up The Jam’ en een vuurtornado die enkele meters omhoog schiet. Leuk voor jong én oud. De futuristische betonblok waar Phaeno in huist, schudde de overleden toparchitecte Zaha Hadid uit maar mouw.

€ 13,5/8,5 – www.phaeno.de

12u – Op bezoek in de Volkswagen-fabriek

Wolfsburg, dat is Volkswagen. Zonder de autoconstructeur zou de stad niet eens bestaan. Een bezoek aan de autofabriek is dan ook de moeite. Een boot pikt ons op aan de trappen van Autostadt en vaart richting fabriek, waar een treintje ons kriskras langs de 120 kilometer aan lopende banden voert. Een hoop metaal wordt plots een auto. Dagelijks verlaten hier 3800 nagelnieuwe VW’s de fabriekspoorten. Let op, een fabrieksbezoek is voorbehouden aan wie een nieuwe VW komt oppikken, maar de lege stoeltjes worden opgevuld. Er is één Engelstalige rit om 12 uur en aangezien de Duitse klanten kiezen voor de eigen taal is er op de Engelstalige versie meestal nog plaats. Reserveren kan via service@autostadt.de of aan het infopunt van Autostadt.

13u30 – Tijd voor pizza

Honger! De innerlijke mens komt aan zijn trekken in pizzeria AMano, grenzend aan de hal van Autostadt. Hier kunnen kinderen onder begeleiding van de pizzabakker hun eigen pizza kneden en beleggen met alles wat hun hartje begeert.

14u30 – Unieke modellen bij Autostadt

Autostadt is de grote toeristische trekpleister die Volkswagen naast zijn fabriek bouwde. Op het terrein staan diverse paviljoenen waar elk merk uit de VW-groep een eigen plek heeft. De merkgebouwen zijn architectonisch prachtig, maar binnenin is het vaak niet meer dan een trendy showroom, op dat van Lamborghini na. Véél interessanter is het ZeitHaus. In dit museum staat de volledige autogeschiedenis uitgestald. Van de Ford T, Jaguar E-Type, Citroën DS en unieke modellen van Bugatti tot de hoogtepunten uit de geschiedenis van Volkswagen zelf.

www.autostadt.de

16u30 – 4×4 voor durvers

Echte durvers zetten hun tanden in een 4×4-parcours. Eerst rijden we onder begeleiding over het traject met kantelbrug, heuvels en schuine hellingen. Het lijkt of we elk moment kunnen omrollen. Wie durft mag daarna zelf achter het stuur plaatsnemen. Reserveren kan via service@autostadt.de of aan het infopunt in de hal van Autostadt.

17u30 – De autolift in

Duitsers kunnen hun fonkelnieuwe Volkswagen afhalen in Autostadt. In tussentijd worden de wagens in twee hoge torens gestald. We zetten ons in een autolift en worden tussen de glimmende Polo’s, Golfjes en Passats naar de bovenste etage 48 meter hoger gevoerd. Daar kijken we uit op het voetbalstadion van Wolfsburg en de immense, bakstenen fabriek van Volkswagen.

www.autostadt.de

Tip

Combineer je bezoek aan Wolfsburg en Autostad met een voetbaluitje. Het stadion ligt op wandelafstand en is te bezoeken.

Onderweg passeer je Hannover, bezoek de stad even met onze tips!

Praktisch

Erheen Met de auto rijd je zo’n 5 uur van Antwerpen naar Wolfsburg (530 km). Een milieuvignet is niet nodig voor Wolfsburg.
Overnachten VAB-Magazine verbleef in het vijfsterrenhotel Ritz-Carlton in Autostadt. In de stad zijn talloze goedkopere opties.
Goed verzekerd Reis en rijd zorgeloos naar Wolfsburg met een VAB-Bijstandspakket.

Vorig artikelGetest: Hyundai Ioniq EV
Volgend artikel6x de Vlaamse Ardennen