Wat te doen in september Weekendtips

Wat te doen in september? 10 niet te missen tips!

Terug naar school, weer volop aan het werk? Dat is vooral een goede reden om je weekend boeiend in te vullen. Laat je inspireren door onze tips voor een fijn dagje uit.

01/09/2018
Deel met je vrienden:
Facebook Twitter linkedin email

Winnend landschap

Zin om een bijzonder stukje Vlaanderen te ontdekken? Dat vind je in de zandvlakten, vennen en duingraslanden van de Keiheuvel. Dit weidse landschap rond Balen werd onlangs verkozen tot ‘wandeling van het jaar’ in de provincie Antwerpen.

Bloemenpracht in Koksijde

Om de drie jaar organiseert kustgemeente Koksijde zijn eigen bloemenevenement. Deze keer verbaast Koket Koksijde-Floralia je van 7 tot 10 september met het thema ‘diamanten & kristallen’. Van aan het strand tot in het gemeentehuis zijn er kleurige composities te zien.

Erfgoeddagen in Wallonië

In Wallonië duurt Open Monumentendag maar liefst twee dagen. Op 8 en 9 september ontdek je over de taalgrens vele erfgoedschatten. Thema dit jaar is ‘Ongewoon Erfgoed’ en de onderbuik van het erfgoed. Verwacht je aan een origineel programma met bijzondere locaties en unieke ervaringen.

Concerten en vuurwerk op OdeGand

Meer dan 60 in- en outdoorconcerten op zo’n 15 locaties in de Gentse binnenstad, dat belooft OdeGand je op zaterdag 15 september. Nieuw is het nog grotere aanbod openluchtconcerten en een ‘123-piano battle’ voor 8- tot 15-jarigen. Leuk is ook dat je een bootje kunt nemen om naar wereldmuziek, fado, klassiek of het slotspektakel met drumster Isolde Lasoen te varen.

Hop, hop, hop!

Een goede reden om nog eens naar de Westhoek af te zakken: op 15 en 16 september proef je in Poperinge op de Lekker Westhoeks-streekmarkt Belgische hopbieren, Heuvellandse wijnen, biosappen en allerlei regionale hapjes. Nog meer hopplezier is er in Vlaams-Brabant en Aalst. Tot 30 september kun je onder de noemer (H)Op Smaak in verschillende gemeenten allerlei hopwandelingen, hopfeesten én brouwerijbezoeken met proeverij uitproberen.

Stripfeest in Brussel

Brussel zet de negende kunst in de kijker met zijn grote Stripfeest van 14 tot 16 september in en rond het Warandepark. Met signeersessies, prachtige stripuitgaven en graphic novels, een Robbedoesfestival, een striprally en ballonnenparade.

Fietsplezier over de taalgrens

Met een fietstocht in Wallonië tank je nog wat nazomers vakantiegevoel. Kies bijvoorbeeld een tocht in Waals-Brabant, dat zijn netwerk van fietsknooppunten heeft uitgebreid met trajecten rond Waterloo, Waver en Brabants Haspengouw. Van 24 tot 29 september kun je Wallonië nog grondiger verkennen tijdens het grote fietsevenement L’échappée belge. Je kunt één of meerdere dagtochten tussen 70 en 100 km maken. Wel eerst inschrijven.

Wervelend havenfestival in Antwerpen

Dineren in een drijvend restaurant, een speeddate in een reuzenrad, een drakenbootrace en een parcours vol straatkunst en optische illusies… Dat staat je te wachten tijdens Part of Antwerp, een tiendaags kunst-, theater- en muziekfestival in de buurt rond het Antwerpse Havenhuis (van 14 tot 23 september).

Expo Niki de Saint Phalle

‘Hier is alles mogelijk’ is de eerste grootschalige tentoonstelling in België gewijd aan het werk van Niki de Saint Phalle. Ontdek de carrière van deze uitzonderlijke kunstenares doorheen de meer dan 140 werken tentoongesteld in het BAM (Beaux-Arts Mons), van 15 september 2018 tot 13 januari 2019.

De wereld van Tim Burton

Filmmaker Tim Burton ken je van onder meer ‘Batman’ en ‘Charlie and the Chocolate Factory’. In C-Mine kun je je nu onderdompelen in de unieke verbeeldingswereld van de Amerikaanse regisseur. ‘The World of Tim Burton’ verzamelt meer dan 400 tekeningen, schilderijen, foto’s, maquettes, sculpturen en geanimeerde poppen. De expo loopt nog tot eind november, maar van 28 tot 30 september komt Tim Burton zelf naar Genk.

@ Schrijf je in voor onze nieuwsbrief