Wat te doen in juli: Cinema Canvas Weekendtips

Wat te doen in juli? Dit zijn onze favoriete tips!

Nog niet meteen op vakantie? Juli is de perfecte maand om de zomer in eigen land te vieren. Genieten van de zon, even naar het strand… Of check onze selectie activiteiten, evenementen en festivals. Er is overal wel wat te doen!

03/07/2018
Deel met je vrienden:
Facebook Twitter linkedin email

Lichtspektakel in de Grotten van Han

Zo zag je de beroemde Grotten van Han nog nooit. In juli en augustus krijg je bij je bezoek aan het complex een klank- en lichtspektakel cadeau: videomapping en lasertechnologie brengen het verleden van de grot tot leven. Een creatie van Luc Petit, die al lichtspelen uitwerkte voor Disney, Cirque du Soleil en Jean-Paul Gaultier.

Fietsen langs kunst op het platteland

Wil je het platteland eens op een andere manier verkennen? Kunst op het Hof neemt je via een fietslus van 38 kilometer mee langs tientallen kunstwerken in boerderijen of schuren, op weiden en erven. Zo ontdek je van 7 tot 9 juli een charmant stukje Noorderkempen.

Ommegang in Brussel

Van 4 tot 7 juli staat Brussel in het teken van de Ommegang. De traditionele processie  is meer dan pure folklore. Bij de middeleeuwse sfeer met steekspelen, kruisboogschieten, ridders en stoeten, horen namelijk ook hedendaagse ceremoniemeesters, zoals Jo Lemaire en Bert Kruismans, en de humor van karikaturist Pierre Knoll.

Zandsculpturen kijken

Het blijft magisch: zandsculpturen die je naar de wereld van Disney meenemen. Dit jaar staat Mickey Mouse in de kijker, die straks zijn 90ste verjaardag viert. Maar ook figuren uit Star Wars, Marvel en Pixar zijn er weer bij. Tot 9 september op het strand in Oostende.

Zomerfestival in Antwerpen

Tot 2 september brengt de Zomer van Antwerpen een bonte waaier verrassende, beklijvende en grappige acts. Kunst, theater, dans en muziek (o.m. Troubleyn/ Jan Fabre), maar ook koken met verhalen uit Syrië (Witlof from Syria), circus waaraan toeschouwers zelf meewerken (Cirque Barbette) of een wervelende voorstelling met acrobaten over de kleine dingen in het leven (Dans ton coeur).

Topfilms op groot scherm

Filmfans genieten met Cinema Canvas in juli drie keer per week van een topper op groot scherm op een sfeervolle locatie: BMW Artville in Knokke, de tuin van cultuurcentrum Belgica in Dendermonde, de nostalgische autogarage Waagenoord in Mechelen en De Haven in Aarschot. De films worden gekozen door 5 filmexperts en live ingeleid door Greet Samyn (Klara) en acteur Michaël Pas.

Brussel Bad

Dit jaar strijkt Brussel Bad van 6 juli tot 12 augustus neer op de twee oevers van de Akenkaai, met elkaar verbonden via een tijdelijke brug. Zowel het culinaire aanbod als de sportzone zijn uitgebreid. Het nieuwe museum Kanal-Centre Pompidou ligt ook op de site. En er zijn voorstellingen voor kinderen, film, muziek én een bruisend uitgaansaanbod.

Fietsen met Reynaert de vos

Een heel originele zomerfietstocht: Vossen, expeditie door het land van Reynaert, leidt je door het Waasland en Zeeuws-Vlaanderen. Onderweg maak je via kunst, 3D-projecties, een hedendaags filmverhaal en spelopdrachten kennis met het 13de-eeuwse epos van Reynaert de vos. Tot 30 september.

Toerisme voor autisme

Onder de noemer Toerisme voor Autisme hebben 20 attracties in de provincie Antwerpen een bezoek aan de dierentuin, kinderboerderij, een groendomein of museum een stuk voorspelbaarder én stressvrijer gemaakt voor kinderen en volwassen met een autismespectrumstoornis. Samen met een psychologe werden stappenplannen uitgewerkt die gestructureerd, in woord en beeld, vertellen wat je precies van zo’n bezoek mag verwachten.

Kunstenfestival Watou

In grensdorpje Watou buigen kunstenaars zich tot 2 september over verlangen en troost in een wereld van media, marketing en voortdurende teleurstellingen. Schrijvers, dichters, performers en andere creatievelingen doen ons in het Kunstenfestival Watou stilstaan bij wat ons menselijk maakt. Naast beeldende kunst o.m. ook poëzie van Gerrit Kouwenaar en voordrachten van Bernard Dewulf en Alicja Gescinska. Mét kinderparcours en een slungelige reus die op zoek gaat naar geborgenheid…

Deel met je vrienden:

@ Schrijf je in voor onze nieuwsbrief