Winterpicknick Arboretum Kalmthout Weekendtips

Wat te doen in januari? Onze tips!

Na nieuwjaar hoef je niet weg te zinken in verveling. Ook in januari is er altijd wel wat te doen. Duik snel in onze tips om even te wandelen, cultuur op te snuiven of met de hele familie een gezellige daguitstap te maken.

29/12/2017
Deel met je vrienden:
Facebook Twitter linkedin email

Winterfloridylle in Meise

In de Plantentuin Meise kun je het nieuwe jaar van 3 tot 6 januari inzetten met de nocturnes van Winterfloridylle. Je wandelt op een prachtig verlicht parcours langs de sluimerende bomen en planten. Geluidsinstallaties en een vuurspektakel zorgen voor extra magie. En er zijn foodtrucks met winterse hapjes!

 

Kattenkwaad – 35 jaar Urbanus-strips

De ondeugende strip ‘Kattenkwaad’ rond komiek Urbanus werd 35 jaar geleden gelanceerd. In het Museum van de Speelkaart in Turnhout vonden ze dat een goede reden om het gezin, het huis, de school, het café en de hemel van stripfiguur Urbanus te tonen. Blikvangers in de expo ‘Kattenkwaad’ zijn een authentieke plaat van het eerste album en de kamer van tekenaar Willy Linthout.

Victor Horta in de kijker

Brussel zet de beroemde art-nouveauarchitect Victor Horta een jaar lang in de kijker. Naast de permanente tentoonstellingen in het Hortamuseum en het Autriquehuis, loopt er vanaf 15 januari bij de Stichting Civa ook een grote inleidende tentoonstelling op het werk van Horta.

 

Dromen op het Vakantiesalon

Van 25 tot 28 januari kun je op het Vakantiesalon Antwerpen dromen van je volgende reis. Een trip naar Japan, Costa Rica, IJsland of Corsica? Of laat je inspireren door de reizen die ex-K3 Kathleen aanbiedt sinds ze in Zuid-Afrika woont. Ook uitbaters van B&B’s en specialisten in fiets-, wandel- en motorvakanties staan op de beurs.

Toverland: overdekt pretpark

Naar een pretpark in zo’n koude maand als januari? Dat kan in Toverland, op zo’n 20 km van het Nederlandse Venlo. Het attractiepark is gedeeltelijk overdekt, de indoorgebieden Land van Toos en Magic Forest blijven de hele winter open. Tot 7 januari baadt Toverland nog in de kerstsfeer en kan je zelfs pret beleven in één buitengebied.

 

Winterpicknick

Misschien wel de mooiste uitstap deze wintermaand: in het Arboretum Kalmthout bloeien de geurige toverhazelaars al. Tot eind februari kun je in het sprookjesachtige tuinpaviljoen zelfs een winterpicknick houden met dampende stoofpotjes, soep, quiche en zoetigheden. Bestellen vanaf 10 personen bij de Piknikfabrik.

From Belgium With Light

Sinds de jaren 80 blinken Belgische ontwerpers uit in lichtdesign, een mooie combinatie van technisch vernuft en een persoonlijke visie. Welke fraaie ontwerpen dat allemaal al heeft opgeleverd, zie je in de expo From Belgium with Light in het CID Le Grand Hornu bij Bergen. Er zijn speciale workshops voor de kinderen.

 

Naar de kinderboerdij

Pony’s borstelen, kippen voederen, konijnen aaien, binnengluren in de koeienstal, ravotten in de schuur… Sommige kinderenboerderijen zijn ook tijdens de winter op bepaalde dagen geopend. Je kunt onder meer naar het Bokkeslot in Deerlijk, Juffertje in ’t Groen in Tessenderlo of Het Neerhof in Dilbeek. In Antwerpen gaat Kinderboerderij Rivierenhof vanaf 14 januari weer open. Check zeker de precieze openingsdagen en -uren op de website van de kinderboerderij in kwestie.

Deel met je vrienden:

@ Schrijf je in voor onze nieuwsbrief