Carnaval in Malmédy Weekendtips

Wat te doen in februari? Onze tips!

Met carnaval, valentijn en de krokusvakantie heeft februari al heel wat in zijn mars. Het is nu enkel nog aan jou om een selectie maken uit onderstaande tips!

01/02/2018
Deel met je vrienden:
Facebook Twitter linkedin email

Streetart in Hasselt

Streetart in het museum in plaats van op straat? ‘Outside Inside’ brengt vanaf 3 februari graffiti, ongeziene schilderijen en spectaculaire installaties van dertig ‘street artists’ uit binnen- en buitenland samen in Het Stadsmus, het stadsmuseum van Hasselt.

 

Op reis naar Azië

Dompel je een paar dagen voor het Chinese nieuwjaar al helemaal onder in Aziatische sferen op het festival Azië in Antwerpen. Van 9 tot 11 februari zie je verbluffende shows uit Maleisië en Bali, kun je deelnemen aan gratis workshops (o.a. sushi en kalligrafie) en staat er heel veel Oosters eten klaar. Struikel vooral niet over de geisha’s die hier op stelten rondlopen.

Valentijn aan zee

De Panne, Koksijde-Oostduinkerke en Nieuwpoort maken van 10 tot 18 februari een echte Valentijnsweek. Je kan bubbels drinken op de romantisch aangeklede ‘kus-tram’, op sommige wandelroutes kom je een liefdesgedicht of -verhaal tegen en in heel wat restaurants wordt een ‘kus-me-nu’ geserveerd.

 

Met de kinderen naar het museum

In de krokusvakantie (10-18 februari) openen zo’n 100 musea in Vlaanderen en Brussel hun deuren voor gezinnen met kinderen en zetten een pak leuke activiteiten op het programma. Met Krokuskriebels kunnen kinderen leren kruisboogschieten, hun eigen film maken of wetenschapper voor één dag zijn. Enkele musea hebben zelfs een aanbod voor peuters.

Wat te doen met carnaval

Niet alleen de carnavals van Aalst of Binche zijn een omweg waard. In Dinant bijvoorbeeld draait de carnavalstoet op 15 februari rond drie reuzen en een magisch paard. De Cwarmê in Malmédy is dan weer een spetterend volksfeest dat vier dagen duurt, van 10 tot 13 februari.

 

Lichtfestival in Brussel

Het seizoen van de lichtfestivals is nog niet voorbij. Van 22 tot 25 februari geven de elf lichtinstallaties van Bright Brussels enkele iconische plaatsen een  transformatie. Dankzij de fonkelende kunstwerken herontdek je ook vergeten wijken en gebouwen.

Sterrenkijken

Op 23 en 24 februari kun je op meer dan 25 plaatsen in Vlaanderen samen met amateurastronomen in sterrenwachten of op waarnemingsposten naar de nachtelijke hemel kijken. Tijdens deze sterrenkijkdagen tuur je door telescopen en krijg je zelfs bij waarnemingen met het blote oog een woordje uitleg.

 

Hangtime in Oostende

Springen, zweven, zwieren… In Oostende kunnen kleine en grote jumpers uit de bol gaan in het nieuwe indoor trampolinepark Hangtime. Verschillende trampolines zijn er aan elkaar gekoppeld tot één grote springplek, maar je kan ook ronddollen in ‘foampits’. Binnenkort komt er ook zwierplezier in speciale hangmatten en staan er workshops ‘fly yoga’ gepland.

Deel met je vrienden:

@ Schrijf je in voor onze nieuwsbrief