Winteravonden bokrijk Weekendtips

Wat te doen in december? Onze tips!

In deze tijd van het jaar denk je natuurlijk aan de feestdagen of slenter je graag rond op een kerstmarkt. Toch zijn er in de winter ook andere leuke evenementen. Wat plan jij dit weekend? Dit zijn onze tips.

01/12/2017
Deel met je vrienden:
Facebook Twitter linkedin email

Museumnacht Gent

Op donderdag 7 december zetten 9 Gentse musea hun deuren gratis open van 18 tot 1u. In een sfeervol decor kan je tijdens Museumnacht de collecties bewonderen in onder meer het S.M.A.K, het MSK of Het Huis van Alijn. Er zijn ook extra activiteiten gepland. Zing je hits mee met Allez Chantez in het STAM? Swing je in de pop-upbar van het MIAT? Of kom je als cosplayer naar de robot-expo in het Designmuseum?

 

Pompeii, the immortal city

Winterpret in Brussel is niet alleen feest, lichtspektakel en kerstshopping. In het centrum van onze hoofdstad mag je ook de verbluffende expo over Pompeii niet missen. Met immense projecties, waarheidsgetrouwe reconstructies en opgegraven voorwerpen wordt de verwoestende vulkaanuitbarsting die de antieke stad vernielde tot leven gebracht.

Winteravonden Bokrijk

In Bokrijk baadt het Openluchtmuseum van 26 tot en met 30 december in een gezellige wintersfeer. De huizen zijn mooi verlicht, er is een grote retro winterkermis en vuurdansers zorgen tijdens een vuurparade voor een adembenemend spektakel. Ook de expo ‘De sixties’ is open tijdens de Winteravonden.

 

Wandelnetwerk Kalkense Meersen

Een frisse neus halen tussen alle feestvoorbereidingen en binnenhuispret door? Het wandelnetwerk Kalkense Meersen langs de meanderende Schelde in Oost-Vlaanderen werd zopas uitgebreid. In dit mooie, stille gebied heb je voortaan 160 km wandelpaden langs hooilanden, sloten, rietkragen, weilanden en moerassen. In Schellebelle is er een gratis veerbootje (voor voetgangers en fietsers) dat je naar de overkant van de Schelde brengt.

Nieuwe indoor skibaan

In Wilrijk bij Antwerpen kan je sinds kort op echte sneeuw skiën. De nieuwe skibaan Aspen opende onlangs de deuren. Ideaal om je skivakantie voor te bereiden of om te leren skiën. Ook in de bar en het restaurant hangt de sfeer van op de pistes.

 

Mechelen houdt je warm

Misschien denk je niet aan Mechelen om de kerstsfeer op te snuiven en het wintergevoel aan te wakkeren. Toch zijn er goede redenen om dat wel te doen. Vanaf 8 december zorgt Mechelen houdt je warm voor allerlei leuks: een schaatsboot op de Dijle, een vuurfestival op 23 december en elf gezellige winteravonden met muziek, spel en feest bij winterbar T’ile Maline (vanaf 21 december).

Winterbars

Na de zomerbars rukken nu ook de winterbars op. In Antwerpen kan je vanaf 7 december naar de Moose Winterbar aan de Rijnkaai bij Aspen Bocadero. Dezelfde Moose-ambiance van een après-skihut is al sinds november neergestreken in Hasselt, aan de Trichterheideweg.

Op recreatiedomein De Schorre in Boom komt er vanaf 16 december de Warmste Winter Wunderbar, die in het weekend en de kerstvakantie open is voor het publiek. De bar kadert in de Warmste Week voor Music for Life. Op zondag zijn er brunches.

Wandeling mét expo

Aan de zuidelijke rand van het Zoniënwoud kun je mooie wandelingen maken op het Domein Solvay en rond het Kasteel van La Hulpe. Dat valt prima te combineren met een bezoek aan het museum van Fondation Folon op hetzelfde domein. Daar loopt momenteel een tentoonstelling van de Argentijnse kunstenaar Antonio Seguí, van wie je ongetwijfeld het grappige mannetje met de deftige hoed kent.

 

IJssculpturen

Als je houdt van ijssculpturen of de magie van Disney, heb je deze winter twee opties om in die sprookjessfeer te duiken. Want zowel in Brugge als in Luik kun je 150 transparante ijsfiguren uit de Disneyverhalen – van Doornroosje tot Star Wars – gaan bekijken. In Brugge zijn ze nu al te zien, in Luik vanaf 23 december.

Deel met je vrienden:

@ Schrijf je in voor onze nieuwsbrief