Antwerpen Kempen tuktuk Weekendtips

Wat te doen in augustus? Onze beste tips!

De vakantie is halfweg, maar de ideeën om eropuit te trekken zijn nog lang niet uitgeput! Ontdek onze favoriete tips voor een uitstap in eigen land.

01/08/2018
Deel met je vrienden:
Facebook Twitter linkedin email

Uitzonderlijk vervoer

Met een bijzonder vervoermiddel wordt je daguitstap nog meer memorabel. In Namen kun je de hele zomer lang het romantische Namourette-pendelbootje nemen, dat je voor een prikje over de Maas en Samber door het centrum voert. In de Antwerpse Kempen kun je dan weer de streek rond Laakdal en Herselt met een elektrische tuktuk verkennen.

Eindeloze waterpret

Voor de leukste waterpret moet je in recreatiepark De Ster in Sint-Niklaas zijn. Daar kunnen de kinderen eindeloos ronddollen in het grootste waterspringkastelenpark van België. Aquapark Jump is elke dag in augustus open, in september enkel in het weekend.

Avondspektakel in Mini-Europe

Van 4 tot 18 augustus baadt het Brussels miniatuurpark op zaterdagavond in een sprookjesachtige sfeer dankzij feeërieke verlichting. De drie Mini-Europe ‘By Night’ avonden worden ook telkens afgesloten met een muzikaal vuurwerk (rond 22u30).

 

Nacht van de Vleermuis

Als je graag in de duisternis op avontuur gaat, mag je op 24 en 25 augustus de Nacht van de Vleermuis niet missen. Natuurpunt organiseert dan in heel Vlaanderen begeleide wandelingen of excursies naar plaatsen waar veel vleermuizen komen.

Op reis met Michiel Hendryckx

Nog tot 30 september kun je in zaal Cultuurcentrum Blankenberge (CC Casino) meereizen met de omzwervingen door Europa, Amerika en Japan van fotograaf en schrijver Michiel Hendryckx. Op 14 augustus geeft hij daar ook een uiteenzetting over zijn werk. En Route is ook een fotoboek van de meesterlijke chroniqueur bij Uitgeverij Kannibaal.

Wandelzoektocht met de kids

In de West-Vlaamse Leiestreek kun je samen met de kinderen wandelzoektochten van 3 à 5 km maken met held Blob in de hoofdrol. Een vrolijke folder wijst je speels de weg naar highlights in de omgeving en doet je stilstaan bij de natuur. De Blob-folders voor Zwevegem en Bergelen (Gullegem) kun je downloaden via de website.

 

Speurtocht in het Kasteel van Seneffe

In de zomermaanden kun je je bezoek aan het achttiende-eeuwse neoklassieke Kasteel van Seneffe, tussen Bergen en Nijvel, combineren met een zoektocht. Bij je toegangsticket krijg je een vragenlijst waarmee je in het kasteel en het fraaie park naar antwoorden speurt. Misschien win je zo wel een minitrip naar Venetië!

Bloementapijt in Brussel

Om de twee jaar kun je op de Brusselse Grote Markt een indrukwekkend bloementapijt bewonderen. Dit keer kun je van 16 tot 19 augustus naar een prachtige uitbeelding van de Mexicaanse regio Guanajuato gaan kijken. In het ontwerp worden symbolen, natuurelementen en motieven uit deze traditionele Mexicaanse cultuur verwerkt.

@ Schrijf je in voor onze nieuwsbrief