Onze tips voor januari Weekendtips

Onze tips voor de leukste uitstapjes in januari!

Een winterwandeling, een spannende tentoonstelling, een leuke uitstap met de kinderen… Er zijn veel manieren om te bekomen van de feesten. Met onze tips voor januari krijgt die winterdip geen kans.

28/12/2018
Deel met je vrienden:
Facebook Twitter linkedin email

Nieuw festival voor kinderen en jongeren

Onder de naam PodVis zetten ze in Mechelen het jaar bruisend in met een nieuw festival voor visuele podiumkunsten. Van 3 tot 6 januari zorgen figuren, poppen, multimedia, schermen en vertimmerde muziekinstrumenten voor bruisende voorstellingen, zowel voor kleintjes als voor tieners.

Op stap met een ranger

Op 6 en 20 januari nemen de rangers van het Nationale Park Hoge Kempen je vanaf 14 uur mee naar de mooiste stukken van het Limburgse natuurpark. In hetzelfde park kun je ook de totale maansverduistering van 21 januari op een unieke manier meemaken: ‘s morgens vroeg, tussen 4u30 en 8 uur, zetten astrorangers bij helder weer hun telescopen klaar op de terril van Waterschei.

Zo werden misdrijven in de jaren 30 opgelost

Hoe deed de gerechtelijke politie van Gent zijn speurwerk vanaf de jaren 30? Dat kom je te weten op de tentoonstelling Het Museum van de Misdaad in het Gentse stadsmuseum STAM. Foto’s, dossiers en vaak merkwaardige objecten uit de politiearchieven tonen hoe misdrijven werden opgelost. De expo loopt nog tot eind april.

Fietsfanaten, hier moeten jullie zijn!

Als je toe bent aan een nieuwe stads- of racefiets of de laatste fietsaccessoires wilt ontdekken, moet je naar de grootste en meest gevarieerde fietsbeurs van de Benelux. Van 18 tot 20 januari stellen meer dan 300 exposanten hun aanbod voor op Velofollies in Kortrijk. Er is een e-bike-testparcours en ook heel wat bekende renners, onder meer Greg Van Avermaet en Philippe Gilbert, zullen op de afspraak zijn. Op de VAB-stand maak je zelfs kans op een gratis fietsvakantie of een gratis VAB-Fietsbijstand, maar kun je je ook inschrijven voor het ‘Bike of the Year’-testteam. Nog meer fietshonger? Combineer je beursbezoek dan met een uitstap naar het Koersmuseum in Roeselare.

Avontuurlijk binnenspelen

In Zwevegem hebben ze onlangs van het oude zwembad een compleet nieuwe indoorspeeltuin gemaakt. Speel. (jawel, speelpunt) biedt onder het goedkeurende oog van maki-mascotte Lemmie zestien verschillende avonturen: heel veel klimplezier, maar ook glijbanen, een jungle, grottendoolhof, laserlabyrint, schaatspiste en speelhoeken met o.a. Lego en Playmobil.

70 jaar Porsche

Tot 27 januari kun je je in Autoworld verdiepen in de geschiedenis van Porsche. Een zestigtal wagens, video’s en schaalmodellen geeft je zo een betere kijk op het DNA van het legendarische automerk. Er zijn ook enkele racewagens te zien.

Topwandelingen in januari

Inspiratie voor een winterwandeling? De Muziekbosroute in de Vlaamse Ardennen werd een paar weken geleden tot Oost-Vlaamse wandeling van 2018 uitgeroepen. In de Kempen pakken ze dan weer trots uit met hun Kempentocht, die langs onverharde paden door o.m. het Turnhoutse Vennengebied en de koloniën van Wortel en Merksplas loopt. Deze tocht mag, samen met negen andere Benelux-kandidaten, meedingen naar de wandelroute van 2019, die begin februari wordt verkozen.

De lichtjes van het Atomium

Als je nu al de sfeervolle lichtjes van de voorbije feestdagen mist, kun je even bijtanken in het Atomium met ‘ID – A circular journey’ van kunstcollectief Visual System. Officieel gaat dit lichtparcours over wetenschap, technologie en de mensheid, maar het is ook gewoon een betoverende en dromerige belevenis.

Deel met je vrienden:

@ Schrijf je in voor onze nieuwsbrief