Wat te doen in mei Denderstreken Reizen

Wat te doen in mei? Onze favoriete tips!

Niets leukers dan je wandelschoenen aantrekken of op de fiets springen wanneer de weelderig groene natuur lonkt. Maar ook in de stad is er deze maand altijd wel wat te doen. Dit zijn onze tips voor mei.

30/04/2018
Deel met je vrienden:
Facebook Twitter linkedin email

Kunstfestival in Brugge

Vanaf 5 mei ondergaat Brugge een transformatie: overal in de stad verschijnen er indrukwekkende constructies van hedendaagse kunstenaars en architecten, die je via een uitgestippeld parcours kunt ontdekken. De Triënnale Brugge 2018 heeft deze keer als thema ‘Liquid City’ of ‘Vloeibare Stad’.

Fietsen langs de Dender

Zin in een verrassende fietstocht langs water en groen? Laat je dan eens leiden door de Dender, die langs zalige landschappen van Dendermonde naar Geraardsbergen kronkelt. De nieuwe fietsbrochure Denderstreken wijst je de weg door deze Oost-Vlaamse regio. Je kunt zelfs even de taalgrens oversteken.

Fortengordel rond Antwerpen

De forten die Antwerpen in de Eerste Wereldoorlog niet tegen de Duitsers konden beschermen, zijn vandaag bolwerken vol interessante verhalen of tentoonstellingen. Vaak liggen ze bij een mooi stukje natuur. Op zondag 20 mei maak je tijdens De Fortengordel gratis kennis met 29 forten en andere plaatsen die ooit een militaire rol speelden.

Carolus V Festival in Brussel

Vanaf half mei reist Brussel voor een paar maanden terug naar de 16de eeuw met het Carolus V Festival, de tijd van Keizer Karel dus. Goed voor een bonte waaier aan events: expo’s met reuzen of kookworkshops, geleide bezoeken en speurtochten, middagconcerten, theater en stoeten.

Op stap met de kinderen in Leuven

Wil je Leuven eens op een heel andere manier verkennen samen met de kinderen? Dan is de ongewone gezinswandeling In het spoor van Victor P. een aanrader! De tocht werd geschreven door jeugdauteur Stefan Boonen en leidt je langs steegjes en tuinen naar wonderlijke verhalen en legendes.

Rome volgens kunstenaars

Al eeuwenlang spreekt Rome tot de verbeelding. Ook artiesten lieten zich graag door de eeuwige stad inspireren. Wat voor grote kunstwerken dat zoal opleverde, zie je Viva Roma!, een grote tentoonstelling in museum La Boverie in Luik, in partnerschap met het Louvre.

Extra vertier aan zee

Aan zee zijn er in mei een paar extra events. Het driejaarlijkse kunstproject Beaufort is dé trekpleister langs de hele kust die je niet mag overslaan. Van 10 tot 13 mei ontdek je tijdens de Havenfeesten in het Blankenberge prachtige zeilschepen, het vissersambacht en heerlijke specialiteiten. Of wil je eens mee met een garnaalvisser in Oostduinkerke? Maak dan een foto met een link naar garnalen en je maakt kans om een dagje mee te gaan met zo’n authentiek visser.

Exotische dieren in de Westhoek

Een must voor wie van wilde dieren houdt: het Europese opvangcentrum De Zonnegloed in het West-Vlaamse Vleteren geeft gedumpte exotische dieren een nieuwe thuis. Luister naar de enthousiaste verhalen van de verzorgers en verbaas je over ex-circusberen, geredde katachtigen een aapjes waar andere zoos geen plaats meer voor hadden.

Deel met je vrienden:

@ Schrijf je in voor onze nieuwsbrief