Wat te doen maart Bollen Bloesems Biekes Reizen

Wat te doen in maart? Onze tips!

Lentekriebels? Met wat geluk kun je al volop genieten van een zalige wandeling in de zon. Maar wat te doen als het regent? Met deze tips maak je er een leuk weekend van, ongeacht de weersvoorspelling!

05/03/2018
Deel met je vrienden:
Facebook Twitter linkedin email

‘Whale spotting’ in Gent

In Gent kun je nog tot 27 maart naar het skelet van een jonge vinvis gaan kijken in de Sint-Baafskathedraal. Deze ‘Whale spotting’ hoort bij Out of the Box, de tentoonstelling waarmee de Universiteit Gent haar 200ste verjaardag viert. Ook de Sint-Pietersabdij, het Design Museum en Museum Dr. Guislain bieden nog tot eind maart expo’s met wetenschappelijke voorwerpen in een nieuwe omgeving.

Prille lentewandeling in Mechelen

Toe aan een wandeling met prille bloemenpracht? Verken dan eens het Vrijbroekpark in Mechelen. In dit stadspark met statige dreven en waterpartijen wandel je vanaf 1 maart langs 11 prille lentebloeiers. De gratis wandelfolder Bollen, Bloesems en Biekes wijst je de weg.

Kinderexpo over grote kunst

Grote schilderkunst is ook leuk voor kinderen. Zeker als je ze meeneemt naar Fort Napoleon in Oostende en laat kennismaken met de grappige schilderijen van jeugdauteur Thaïs Vanderheyden. Grote Kunst voor Kleine Kenners is een uitdagende doe-expo, waar je op de stem van acteur Warre Borgmans door de geschiedenis van de schilderkunst wandelt. Tot 15 april.

‘Forever Young’ in Hasselt

Wanneer is jongens- en meisjeskleding ontstaan? Hoe vinden we een jeugdig gevoel terug via kleding? En met welke speelse of surrealistische details verwijzen bekende ontwerpers naar de kinderwereld? De tentoonstelling Forever Young in het Modemuseum in Hasselt doet je nadenken over jeugd, identiteit en gender.

Op schattenjacht in maart

De schattenjacht anno 21ste eeuw heet geocaching. Je gebruikt daarbij een wandel-gps en aanwijzingen. Het gaat niet per se om wat je vindt (vaak is dat een logboek met enkele voorwerpen), maar vooral om het plezier van de speurtocht. Er zijn in ons land duizenden geocaches verstopt, in de stad en in de natuur. Enkele suggesties voor zo’n gps-zoektocht in de natuur vind je bij Agentschap Natuur en Bos.

Jong Keukengeweld

Als je tussen 18 en 30 jaar bent en van topgastronomie houdt, dan is maart je absolute topmaand. Dankzij Jong Keukengeweld kun je van 1 tot 31 maart bij 53 jonge topchefs in heel Vlaanderen een driegangenmenu proeven voor een zacht prijsje (€ 49 of € 59). Vooraf reserveren!

60 jaar Atomium

In 2018 viert het Atomium zijn 60ste verjaardag. Het feest begint in het weekend van 23 tot 25 maart met de voorstelling van een nieuw stripverhaal: ‘Glimlach 58’. Er worden ook drie tentoonstellingen geopend onder de noemer ‘Galaxy 58’, met foto’s en filmbeelden van mensen die Expo 58 bezochten (People of 58), grafische trends van toen (Graphic 58) en het tijdsbeeld dat de piekfijne kleren van de bezoekers geeft (Podium 58).

Deel met je vrienden:

@ Schrijf je in voor onze nieuwsbrief