Wat te doen in juni Reizen

Wat te doen in juni? Onze 8 favoriete tips!

Met de zomerse zon op de afspraak ruikt het ook in eigen land al volop naar vakantie. Zin om even op avontuur te gaan, wat kunst te zien of een daguitstap te maken? Met deze tips weet je ook in juni weer wat te doen.

01/06/2018
Deel met je vrienden:
Facebook Twitter linkedin email

Fiets, picknick en muziek

Ontdek samen met UiTinBrussel op de fiets onze hoofdstad in al zijn multiculturele facetten. Na de fietstocht inclusief picknick beleef je volop de feestelijke activiteiten rond het muziektheater ‘Orfeo & Majnun’. De voorstelling in De Munt neemt je ’s avonds mee naar een wereld waar westerse en oosterse muziek elkaar ontmoeten vanop de beste rij. Exclusief voor VAB-leden: fietstocht, picknick en muziektheater (cat. A) voor € 40 i.p.v. € 50.

Terra Nova

In de hele provincie Antwerpen laat Terra Nova je vanaf 1 juni kennismaken met unieke of uitdagende belevenissen op kleine schaal. Wat dacht je van een kasteelbivak, een ontspannend papaweekend, een wilderparkweekend of een retrovelotour? De hele zomer lang kun je ook ‘oevernachten’ aan een meer of meedoen aan een wel heel speciale zomerzoektocht.

Zipline over het Zilvermeer in Mol

Voortaan kun je op recreatiedomein Zilvermeer in Mol tussen de boomtoppen zweven. Er is niet alleen een gloednieuwe zipline over het Zilvermeer zelf – een reis van ruim één kilometer – maar ook een ‘oefenzipline’ en een hindernissenparcours. De zipline is normaal enkel toegankelijk voor groepen vanaf 15 personen, maar op 2 en 10 juni zijn er instuifdagen, waarop iedereen welkom is.

Kunstzomer Leiestreek

In de Leiestreek rond Kortrijk exposeren hedendaagse kunstenaars van 3 juni tot 30 september hun werk op diverse locaties. De 10de editie van Kunstzomer Leiestreek pakt onder meer uit met werk van een natuurfotograaf, een tentoonstelling van oude koetsen en een minicartoonfestival.

Smurfenavontuur

De smurfen vieren hun 60ste verjaardag en dat is goed voor een bijzonder avontuur dat je vanaf 9 juni in Brussels Expo kunt beleven. In dit Smurfenavontuur kruip je zelf in de huid van een smurf en leg je een wonderlijk parcours af. Met virtual reality, hologrammen en video mapping

Surfers uit de hele wereld

Heb je de krachtige zwart-witportretten gemist die fotograaf Stephan Vanfleteren van surfers uit de hele wereld maakte? De expo Surf Tribe in cultuurcentrum Scharpoord in Knokke werd verlengd tot 17 juni. De foto’s zijn ook gebundeld in een prachtig fotoboek.

Theater aan Twater

Op 16 en 17 juni kun je in Boom naar het internationale straattheater- en spektakelfestival Theater aan Twater. Aan beide oevers van de Rupel in Boom en Klein-Willebroek geniet je van meer dan 120 optredens en livemuziek. Er is ook een kids village. Gratis voor kinderen en jongeren tot 16 jaar.

Davidsfonds Zomerzoektocht

De populaire jaarlijkse Davidsfonds Zomerzoektocht trekt deze keer naar de druivenstreek rond Overijse, Hoeilaart en Tervuren. Op een lusvormig parcours bekijk je de streek dankzij originele vragen op een verfrissende manier. Je kunt de zoektocht met de fiets, e-bike of auto afleggen. Van 2 juni tot 16 september.

Uitkijken over de Westhoek

In het Heuvelland werd onlangs de Belvedèretoren op de Kemmelberg gerenoveerd. Hier sta je 170 meter boven de zeespiegel en kun je 40 kilometer ver uitkijken over de Westhoek. Een niet te missen stopplaats tijdens je daguitstap naar deze rustgevende, glooiende streek.

Deel met je vrienden:

@ Schrijf je in voor onze nieuwsbrief