Tips september Gent OdeGand Reizen

Wat te doen in september? Onze tips!

De zomervakantie mag dan voorbij zijn, dat wil niet zeggen dat je thuis hoeft te blijven. Weet je niet wat te doen? Dit zijn onze favoriete tips om de weekends van september optimaal te benutten!

01/09/2017
Deel met je vrienden:
Facebook Twitter linkedin email

Tips aan de Schelde in Antwerpen

Het nieuwe festival ‘Part of Antwerp’ bundelt de vroegere Havendag, HavenChallenge en het Drakenbootfestival. Daar komen nu ook nog straattheater, 3D Street Art en dineren op het water bij. Van 8 tot 17 september op het Eilandje.

partofantwerp.be

Tijdens ‘Water-rAnt’ maak je van de 22e tot 24e kennis met honderd authentieke schepen en boeiende vaartradities rond het Bonaparte-, Willems- en Verbindingsdok.

water-rant.be

Brussels Design

Als je van design houdt, dan moét je in september naar Brussel. Van 7 tot 30 september verandert onze hoofdstad in een designwalhalla, met meer dan honderd events. Prestigieuze expo’s, een vintageparcours, een design markt, aandacht voor juwelen…

designseptember.be

Open Monumentendag

Een modernistische villa bezoeken, wandelen rond een renaissancekasteel of de minaret van de Turkse moskee beklimmen… Dit soort gebouwen zetten op zondag 10 september hun deuren uitzonderlijk voor je open tijdens Open Monumentendag.

openmonumentendag.be

Ostend Night Run

Een rondje lopen terwijl je de zon ziet zakken in de zee… Dat kan tijdens de derde Ostend Night Run, samen met ‘Start to Run’-gezicht Evy Gruyaert. Op 23 september vanaf 20 uur.

ostendnightrun.be

Blik op de toekomst in Luik

Vanaf 23 september loopt er in het station van Luik-Guillemins een nieuwe expo over de toekomst. Welke impact zal de wetenschap straks op je leven hebben? Met ‘J’aurai 20 ans en 2030/ Ik zal 20 jaar oud zijn in 2030’ viert de Universiteit van Luik zijn 200e verjaardag.

europaexpo.be

Picknicktochten in september

Hou dat zomergevoel nog even vast… In de Kempen kan je tot de 30e door Kasterlee en Geel fietsen en onderweg dagverse streekproducten ophalen. Of liever de picknickbakfiets in Balen? Dat kan je nog tot 1 oktober reserveren.

picknickbakfiets.be, kempen.be/nl/proeven/picknicktochten-met-streeklekkers

Stadsfestival Vive Labeur in Poperinge

De expo ‘Vive Labeur’, over Chinese arbeiders die tijdens WO I in Poperinge voor de Britten kwamen werken, loopt nog tot 17 september (daarna blijft de expo nog tot 12 november open, enkel in het weekend). Op zondag 3 september plaatst Poperinge zijn gratis stadsfestival deze keer dus in het teken van China met tips als optochten, theeceremonies, acrobatie, foodtasting, tai chi en een Chinese pop-upstore.

poperinge14-18.be

Muziek aan het Gentse water

Op zaterdag de 16e wordt de Gentse binnenstad weer helemaal ingepalmd door Odegand, het originele muziekfestival aan het water. Vaar van het ene concert naar het andere, van klassieke naar wereldmuziek.

odegand.gent

Deel met je vrienden:

@ Schrijf je in voor onze nieuwsbrief