Tips oktober Reizen

Wat te doen in oktober? Onze tips!

Weer of geen weer. In oktober kan het alle kanten uit. Gelukkig zijn er genoeg boeiende expo’s, evenementen of wandeltochten te vinden, zodat je altijd weet wat te doen. Maak er een fijn weekend van met onze tips!

30/09/2017
Deel met je vrienden:
Facebook Twitter linkedin email

Jong Keukengeweld

Ben je tussen 18 en 30 jaar en hou je van gastronomie? De hele maand oktober eet je bij 56 jonge topchefs voor € 45 een driegangenmenu met wijn. Voor restaurants met een Michelinster of hoge Gault&Millau-score betaal je € 55. Vooraf reserveren op de website van Jong Keukengeweld.

Week van het Bos

Van 8 tot 15 oktober ontvangen de Vlaamse bossen je tijdens de Week van het Bos met een bonte waaier aan sport en beweging. Onder het motto ‘De natuur beweegt ons allemaal’ kun je tussen de bomen, herfstbloemen en dieren gaan spelen, fitnessen, lopen, fietsen of een yogasessie volgen.

Magritte in Brussel en Knokke

Niets beters om een dagje guur weer te vergeten dan een prikkelende expo. Vijftig jaar geleden overleed de surrealistische schilder René Magritte, en dat herdenken ze in Brussel met een magische expo in 3D in het Atomium.

Ook in Knokke kun je vanaf 20 oktober de expo ‘Magritte’ en de zee meepikken.

Tips voor een minivakantie in Zeeland

Eén dagje Zeeland is genoeg om je weer even op vakantie te voelen. Een originele manier om plekken als Westkapelle, Domburg of Kamperland te verkennen zijn de nieuwe parelroutes. Tijdens deze interactieve wandelzoektochten ontdek je verborgen stukjes Zeeuwse geschiedenis. Als routekaart te verkrijgen bij een VVV-kantoor of via de Zeeland App.

Nocturnes van de Brusselse Musea

Nog tot begin december ontdek je elke donderdagavond vijf musea in Brussel. In totaal werken 68 musea mee aan deze Nocturnes van de Brusselse Musea. Van art nouveau tot het trammuseum. Er zijn extra rondleidingen of activiteiten.

City Golf

Een citytrip hoeft niet per se op de klassieke manier. In eigen land kun je tientallen steden ontdekken via een rondje stadsgolf. Vanaf zes personen leer je al golfend met een begeleider de stad en haar verhalen kennen. Je speelt niet naar een hole, maar naar een standbeeld, bankje of monument.

Familiezoektocht naar Alice

Alice in Wonderpark, zo heet de speelse zoektocht die je nog tot 5 november kunt ondernemen in het Prinsenpark in Retie. Op twaalf haltes lees je een stukje uit het verhaal van Alice in Wonderland. Daar horen telkens een raadsel en een doe-opdracht bij.

Dutch Design Week in Nederland

Zet je schrap voor de Dutch Design Week in Eindhoven. Van 21 tot 29 oktober staat deze Nederlandse stad helemaal in het teken van design. 2500 designers zullen op 100 locaties met expo’s, muziek, debatten en workshop experimenteren, inspireren en verbazen.

Deel met je vrienden:

@ Schrijf je in voor onze nieuwsbrief