Wat te doen in november? Onze tips! Reizen

Wat te doen in november? Onze tips!

Zin in een uitstapje? In de herfst is wandelen altijd een aanrader. Maar als je op een sombere zondag vol regen of mist niet weet wat te doen, dan staan er deze maand ook binnen veel boeiende dingen op de agenda. Onze tips voor een prettig weekend.

27/10/2017
Deel met je vrienden:
Facebook Twitter linkedin email

Op zoek naar Spiekpietjes

Spiekpietjes? Dat zijn de allerkleinste hulpjes van Sinterklaas, bedacht door illustratrice Thaïs Vanderheyden. De Spiekpietjes verstoppen zich overal waar kinderen komen (en weten dus hoe braaf of ondeugend die zijn). Tot begin december kun je de leuke figuurtjes in een levensgroot verhaal gaan zoeken in Fort Napoleon in Oostende (tot 6 december) en in de Oude Post in Antwerpen (tot 3 december). Er zijn ook knutsel- en tekentafels en klauterplezier.

Wat te doen? Ga gezellig naar buiten!

Het leukste aan donkere novemberdagen zijn… de avonden. In de hele provincie Antwerpen beleef je met ‘Gezellig Buiten‘ een wonderlijke avond in de frisse lucht. Ga je sterren kijken in Mechelen of maak je een wandeling met sfeervolle verlichting in Kalmthout, Balen of Deurne?

Het Aruba van Marco Borsato

De Nederlandse zanger Marco Borsato heeft een passie voor fotografie. Hij volgde eerder dit jaar een masterclass bij topfotograaf Raymond Rutting op het Caraïbische eiland Aruba. Het resultaat van die samenwerking is tot 2 december te zien als ‘Faces of Aruba’ in een galerij in Goirle, net over de Nederlandse grens.

Apenstreken

Kleine aapjes en grote primaten, ze fascineren jong en oud. Op de expo ‘Apenstreken’ in het Brusselse Museum voor Natuurwetenschappen duik je in de leefwereld van de meest uiteenlopende apen met zo’n 60 opgezette dieren en allerlei wetenswaardigheden over hun voeding, motoriek, communicatie en sociale systeem.

Workshop ambacht & design

Zin om zelf je kerstcadeaus te maken? Dan zijn de workshops van de Makelij in Genk een aanrader. Samen met professionele designers ga je aan de slag met kurk, metaal, beton, hout, papier of keramiek om je eigen houten mes, leren sandaal of handgeweven tapijt te maken. Er zijn ook ateliers voor kinderen.

2x fotokunst

Liefhebbers van fotografie worden deze maand extra verwend met deze twee topexpo’s:

Kleurig, surrealistisch en een rock ‘n-roll,  dat is het werk van de Amerikaanse mode- en advertentiefotograaf én muziekvideoregisseur David LaChapelle. In BAM (Beaux-Arts Mons) is een uitgebreide overzichtstentoonstelling met meer dan 100 foto’s te zien.

Ook in het werk van de Chinese kunstenaar en activist Ai Wei Wei spelen foto’s een belangrijke rol. In het Antwerpse FOMU (Fotomuseum) maak je kennis met een ruime selectie van zijn selfies, visuele politieke statements, ontmoetingen en fotodocumenten.

Vlaamse Ardennen: wandelwalhalla in november

In de herfst betovert Vlaanderens mooiste landschap nog meer. In het wandelwalhalla Vlaamse Ardennen leiden 10 gratis lussen je langs kleurige bossen, beekjes, molens, heuvels, dorpjes en vergezichten. Je kunt de wandelroutes gratis downloaden als kaartje of voor je gps.

Oldtimers in Brussel

Op 17, 18 en 19 november bewonder je in Brussels Expo oldtimers van 5 toonaangevende motormusea in Europa. Op deze InterClassics-beurs zijn er echte topstukken te zien, zoals een Bentley uit 1930, een Bugatti uit 1933 of een Minerva uit 1921.

Deel met je vrienden:

@ Schrijf je in voor onze nieuwsbrief