Reizen

Wat te doen in april? Onze tips!

Wat is er te doen in april? Met de lente en de paasvakantie op de agenda kun je natuurlijk bloemen bewonderen of eieren rapen. Maar we selecteerden ook andere ideeën voor een verrassend uitstapje met de hele familie.

01/04/2018
Deel met je vrienden:
Facebook Twitter linkedin email

The Crystal Ship in Oostende

In Oostende is het kunstenfestival The Crystal Ship aan zijn derde editie toe. Vanaf 7 april mogen 15 artiesten uit binnen- en buitenland zich opnieuw creatief uitleven met muurschilderingen en kunstinstallaties in de Stad aan Zee.

Paasspeurtocht

Tot 15 april kun je met de kinderen op zoek gaan naar 7 konijnen en 99 kleurrijke afbeeldingen van paaseieren in het Arboretum in Kalmthout. Misschien vinden jullie tijdens deze paasspeurtocht wel het gouden konijn?

Gezellige volkscafés

De levendigste, leukste volkscafés vind je in de Westhoek en het Pays de Flandre net over de grens. Geen beter moment om ze op hun best te leren kennen dan tijdens het Weekend van het Volkscafé op 14 en 15 april. Ga bier proeven, naar een optreden kijken of speel een wedstrijdje ‘uilebolling’…

Boshyacinten in april

Elke lente trekt het Hallerbos horden mensen aan die het paarsblauwe tapijt van bloeiende boshyacinten komen bewonderen. Geen zin in zoveel medetoeschouwers? Ook in de Vlaamse Ardennen en het Heuvelland zijn er bossen waar je deze natuurpracht kunt zien. Alle gebieden staan verzameld bij Agentschap Natuur & Bos.

In het spoor van Hugo Claus

In maart was het 10 jaar geleden dat schrijver Hugo Claus overleed. Dat wordt op verschillende plaatsen herdacht. In het Letterenhuis in Antwerpen kun je naar de expo ‘Hugo Claus, Achter vele maskers, met de thema’s oorlog en liefde. Kortrijk heeft dan weer een mooie luisterwandeling op basis van gesprekken tussen Hugo Claus en Cees Nooteboom, die je door het decor van ‘Het Verdriet van België’ leidt.

Back to the fifties

Op 17 april is het 60 jaar geleden dat Expo 58 in Brussel werd gehouden. In het Mechelse Speelgoedmuseum gaan ze met een mini-expo tot 15 april even terug naar de jaren 50. Je kunt er niet alleen een fiftieswoonkamer uitproberen, maar ook het leukste naoorlogse speelgoed ontdekken.

Extra activiteiten in het groen

53 provinciedomeinen in heel Vlaanderen zetten in de tweede week van de paasvakantie extra activiteiten voor jong en oud op de agenda. Tijdens de Week van de Provinciedomeinen (9-15 april) kun je op zoek gaan naar bijen of paaseieren, yoga in de natuur beoefenen, een blotevoetenpad ontdekken of begeleide natuurwandeling maken.

Wetenschapsfestival in Brussel

Hoe wordt een raket gemaakt? Of een robot geprogrammeerd? Benieuwd naar labo-experimenten? En naar 3D-printers? Of wil je eens virtueel door het menselijk lichaam reizen? Bezoek dan zeker het eerste I Love Science-festival van 27 tot 29 april in Brussel. Helemaal gratis!

Deel met je vrienden:

@ Schrijf je in voor onze nieuwsbrief