Onze tips in oktober Reizen

Op stap in oktober? Onze tips!

Als de herfst in het land is, krijgt je wandeltocht plots een heel andere sfeer. Of heb je zin om een expo te bezoeken? Ook speelvogels hebben het voor het uitkiezen in oktober. Dit zijn onze tips!

29/09/2018
Deel met je vrienden:
Facebook Twitter linkedin email

Train World in legoblokjes

Fans van treinen en legoblokjes mogen de Lego®-beleving in Train World niet missen! Vier maanden lang, van 2 oktober tot eind januari, nemen de populaire speelgoedtreinen je mee op een rit door de geschiedenis en naar de toekomst van de spoorwegen.

De wereld van Vincent Van Gogh

Vanaf 10 oktober stap je in de Beurs van Brussel binnen in de wereld van Vincent Van Gogh. Van Gogh The Immersive Experience is geen ingetogen tentoonstelling, maar een virtuele expo met klank- en lichtprojecties en interactieve ervaringen. Een intense kennismaking met de beroemde schilder, zijn passies en ambities.

Stonehenge in Tongeren

Als je dit najaar maar één expo bezoekt, moet je misschien voor Stonehenge gaan, in het Gallo-Romeins Museum in Tongeren. Vanaf 13 oktober krijg je op deze grote overzichtstentoonstelling een uitstekende update over het beroemde monument met grafvondsten, schaalmodellen en 3D-visualisaties. Wat is Stonehenge? Waarom ligt het precies daar? En wie bouwde het?

Ravotten in het bos

Tussen 14 en 21 oktober focust de Week van het Bos weer op ontdekkingen in de natuur. Het jaarthema is dit keer ravotten:  klimmen, springen, kampen bouwen… Tal van activiteiten wijzen je de weg naar natuurspeelplaatsen, doe-parcours en speelbossen. Maak je keuze uit knutselsessies, bostheater, paddenstoelproeverijen en veel meer!

Griezelen in de Westhoek

Elk jaar kijken liefhebbers van griezels en verkleedpartijen natuurlijk uit naar Halloween. Ook dit  jaar staan er rond 31 oktober enkele bijzondere events gepland. Tijdens ‘Behekst Diksmuide’ laat je je meeslepen door allerlei macabere acts. Of waag je in de onderwereld Ghostoria aan de Grote Markt. Ook in Koksijde doen ze akelig hun best van 28 oktober tot 4 november. Zo kun je ronddwalen in een groot griezeldoolhof op het strand.

Magie in het Rivierenhof

In het Rivierenhof in Antwerpen kun je tijdens de herfstvakantie, van 25 oktober tot 4 november, een magische avondwandeling maken getiteld ‘De Grote Schijn’. Licht en muziek zorgen voor een verrassende en zinnenprikkelende tocht door het donker, waarbij planten, bomen en zwammen tot leven lijken te komen.

Wandelen in de Brabantse Kouters

Op de grens van Oost-Vlaanderen en Vlaams-Brabant is het nu nog makkelijker om mooie stukjes Scheldeland en Groene Gordel te verkennen. Zopas werd hier het wandelnetwerk Brabantse Kouters geopend: 480 km bewegwijzerde paden en 300 km virtuele knooppunten leiden je langs beekjes, molens, het zeekanaal Brussel-Schelde, het Buggenhoutbos… Je kunt een kaart bestellen, maar ook de wandelapp of wandelnetwerkplanner gebruiken.

Artistiek spelplezier

Kunst, design en spelen. Die combinatie vind je in Kortrijk, waar het stadfestival ‘PLAY’ nog tot 11 november loopt. Zo’n veertig kunstwerken in de binnenstad prikkelen je verbeelding en nodigen uit tot interactie. In het Brusselse Designmuseum ADAM loopt dan weer sinds kort de expo ‘Play The Game’, met objecten die Kartell vanaf de jaren vijftig ontwierp voor kinderen.

Deel met je vrienden:

@ Schrijf je in voor onze nieuwsbrief