Onze tips in november Reizen

Eropuit in november: onze tips!

De dagen zijn plots een stuk korter, het kwik daalt en overal dwarrelen bladeren rond. Moet je nog wennen aan de donkere herfst? Onze tips voor een dagje uit of weekendje weg brengen verlichting!

31/10/2018
Deel met je vrienden:
Facebook Twitter linkedin email

Digitale kunst in Namen

Rep je naar Namen voor het KIKK-festival van creatieve en digitale kunst. Van 1 tot 4 november wisselen internationale kunstenaars en wetenschappers er hun kennis uit. De stad verandert met KIKK in Town ook vier dagen lang in een kunstparcours met wonderlijke installaties, waaronder ‘Water’ in de kathedraal en poëtische ‘zwanen’ en ‘spechten’ in het stadspark.

Stad van de Sint

Als er één Stad van de Sint bestaat, is het natuurlijk Sint-Niklaas. Vanaf 12 november kun je met de kinderen door het magische Huis van de Sint wandelen, al moet je wel wachten tot woensdag voor Sinterklaas met z’n Zwarte Pieten ook echt in de stad aankomen. Ook het spetterende Sint in de Piste is een aanrader, met circusacts op wereldniveau.

Ambiance in het theatercafé

In Brussel is het Festival van de Theatercafés aan zijn derde jaargang toe. De hele maand november kun je kennismaken met vijftien theatercafés die voor de gelegenheid extra voorstellingen inlassen met muziek, humor, toneel en poëzie. Ter plaatse kun je meteen ook iets eten of drinken.

Winter in het pretpark

Nee, het pretparkseizoen is nog niet overal voorbij. In Toverland, in Nederlands Limburg, beginnen ze op 5 november aan het winterseizoen. Je kunt dan in twee grote indoor themagebieden tegen verminderd tarief van alle attracties genieten. En natuurlijk zijn er ook extra evenementen: een Sinterklaasfestijn en later ook de Magische Winterweken.

Originele wandelingen, vurige events

Een wintervertelling, zaklampwandeling of reflectortocht… Gezellig Buiten inspireert je vanaf 10 november ook op de donkerste dagen van het jaar met vurige events, natuurtips en sfeervolle avonden in de open lucht in de provincie Antwerpen.

Backside & Backstage

De modemusea van Brussel en Hasselt laten je in hun expo’s een verrassende ‘achterkant’ zien. Back Side – Fashion from behind  belicht vanaf 8 november in het Mode & Kant Museum in Brussel de perceptie van de rug met kledingstukken vanaf de 18e eeuw tot hedendaagse modehuizen. In Modemuseum Hasselt kijk je in Backstage/Frontstage mee achter de schermen van grote modeshows.

Allen naar Ieper!

Van 9 tot 10 november staat de streek rond Ieper in het teken van de Wapenstilstand, die honderd jaar geleden een einde maakte aan de Groote Oorlog. Op het programma staan een optocht, lezing, fakkeltocht en enkele concerten. Maar ook daarna blijft Ieper de moeite: vanaf 15 november kun je elke zaterdag met De Nachtwacht een spannende begeleide avondwandeling maken door de duistere hoeken van de stad

Een ludieke kijk op grote kunst in Redu

Boekendorp Redu heeft er sinds kort een trekpleister bij. Het nieuwe kunstmuseum Mudia toont een driehonderdtal meesterwerken in een ludiek en digitaal parcours. Met speciale interactie – animatie, tests, video’s, spelletjes – worden je emoties en zintuigen geprikkeld. Goed voor een verrassende kijk op werk van Brueghel, Rodin, Rops, Spilliaert, Picasso, Magritte…

Deel met je vrienden:

@ Schrijf je in voor onze nieuwsbrief