Reizen

Jullie kozen de 3 mooiste fietsroutes van het land

Een maand lang konden jullie op jullie favoriete fietsroute in heel België stemmen. Deze drie kwamen als winnaar uit de bus!

16/04/2018
Deel met je vrienden:
Facebook Twitter linkedin email

1. West-Vlaanderen

Tournée Locale, bierfietsroute in en rond Poperinge

Het pastorale landschap rond Poperinge verraadt het al: in de Westhoek vind je ’s werelds beste brouwerijen én hun bieren. De bierfietsroute ‘Poperinge-Vleteren’ start aan het Hopmuseum in Poperinge. Je vindt er een uitgebreide collectie authentieke hoptuigen, aangevuld met audiovisuele fragmenten en quizmodules. De perfect startplaats voor jong en oud. Tijdens een tocht van 33 kilometer verken je het vlakke hoplandschap. Je passeert drie brouwerijen, twee hopbedrijven, het Helleketelbos, tal van kroegen met volksspelen en diverse heerlijke plekjes waar de Westhoek-bieren hoog in het vaandel worden gedragen.

Startpunt

Hopmuseum in Poperinge

Afstand

33 km

2. Oost-Vlaanderen

Leiestreekroute

Deze route brengt je langs de mooiste hoekjes van de Leiestreek. Je fietst door een landschap dat talloze kunstenaars inspireerde, zoals George Minne en Gustave Van de Woestyne. Hun werken kun je bekijken in de musea langs de route. Je komt ook enkele idyllische plekjes tegen, waaronder Astene Sas met zijn manuele ophaalbrug over de Leie en Latem, hét kunstenaarsdorp dat een schilderij op zich is. Een andere parel is het renaissancekasteel Ooidonk, dat met zijn indrukwekkende torens en trapgevels tot de verbeelding spreekt.

Startpunt

Parking Watersportbaan (Blaarmeersen) in Gent

Afstand

51 km

3. Limburg

Fietsen langs en door het water

Tijdens deze prachtige fietstocht fiets je vanuit Hasselt langs het Albertkanaal doorheen de Wijers met haar 1001 vijvers. Ter hoogte van domein Bokrijk rijd je ruim tweehonderd meter lang over een pad van drie meter breed, met het water aan weerszijden op ooghoogte. Het lijkt wel alsof je door het water fietst. Een bijzondere ervaring! Er zijn ook nog andere blikvangers, zoals de Abdijsite Herkenrode, Natuurdomein De Teut met duinen en heide, het Arboretum Bokrijk en de Japanse Tuin van Hasselt.

Startpunt

Herkenrode (parking, fietscafés en fietsverhuur)

Afstand

21,7 km

Lees ook

hoge bi

Fietsen is van alle tijden, al ging het er vroeger wel net iets anders aan toe. Lees het boeiende verhaal van Eric die op z’n hoge bi – zo’n fiets met een groot en klein wiel – ooit de Ronde van Vlaanderen reed.

Deel met je vrienden:

@ Schrijf je in voor onze nieuwsbrief