december Reizen

Onze tips in feestmaand december

In een maand die barst van de feesten wil je misschien ook nog iets anders ondernemen dan een kerstmarkt bezoeken. Een magisch spektakel, een hapje cultuur en even naar buiten. Onze selectie!

30/11/2018
Deel met je vrienden:
Facebook Twitter linkedin email

Nostalgie in Bokrijk

Bokrijk vormt opnieuw het decor voor een nostalgische kermis tijdens de Winteravonden, van 26 t.e.m. 30 december en van 4 t.e.m. 6 januari, telkens van 16 tot 21u. Test je kracht op de Kop van Jut of maak een ritje op de statige carrousel. Alles wordt opgeluisterd door muziek uit de draaiorgels en winterse hapjes en drankjes staan klaar. Een indrukwekkende vuur- en lichtparade baant zich een vurige weg doorheen het museum. En als de avond valt, wordt er afgesloten met een spetterend vuurwerk (enkel op vrijdag en zaterdag). Uren familieplezier verzekerd!

Licht in het donker

Knokke pakt uit met een fantastisch Lichtfestival. Laat je van 8 december tot 6 januari betoveren door het verhaal van De Kleine Prins van Antoine de Saint-Exupéry in negen interactieve installaties. Extra sfeer in de donkerste tijd van het jaar vind je ook in Leuven. Hier kun je van 22 tot 30 december een verrassend Lichtparcours volgen met voorstellingen en expo’s vol lichtkunst van het collectief Skullmapping.

Magie in Vlaamse kastelen

Van 7 tot 23 december vertelt Kerstmagie je tijdens je tocht door vier Vlaamse kastelen een verhaal met flarden theater. In Ieper en in Sint-Truiden wacht je het spannende ‘Paniek in het Kerstkasteel’, in het Slot van Laarne ontdek je ‘Het Magische Sprookjesboek’ en in het Kasteel van Merode in Westerlo speur je naar ‘Het Mysterie van de Groene Kerstman’.

Winterpicknick

Je dappere wandeling in de kou wordt hartverwarmend leuk, als je die in groep onderneemt én met een winterpicknick afrondt. Vanaf 1 december zorgen ze bij de Piknikfabrik in en rond Kalmthout voor een heerlijk pakket van stoofpotjes, soep, quiche, cake en drinks op een plaats naar keuze in de buurt. Vanaf 10 personen.

Boxtalino wintercircus

Zin in een heerlijk theatraal én kindvriendelijk wintercircus met traditionele elementen, maar ook met theater, kleur en moderne muziek? Dan moet je tussen 22 december en 6 januari op domein De Schorre in Boom zijn. Boxtalino brengt hier een wervelende mix met jong talent, ervaren internationale artiesten, vuurspuwers, acrobaten, clowns én paarden en kamelen.

Cultuur in de cinema

Het blijft een unieke combinatie: in een stukje cultuur duiken vanuit een comfortabele bioscoopstoel. Op verschillende data in december kun je in de Kinepolis-cinema’s wereldberoemde balletvoorstellingen zoals ‘De Notenkraker’ of ‘Don Quixote’ op groot scherm bekijken. Daarnaast staan er ook een toneelstuk van Shakespeare en het verhaal achter de wereldberoemde Waterlelies van Claude Monet op het programma.

Op zoek naar een reuzenhoofd

De Kempense Heuvelrug tussen Lichtaart en Kasterlee is met zijn combinatie van naaldbossen, heidevelden, vennen en duinen niet alleen een heerlijk wandelgebied. In het Provinciaal Groendomein Hoge Mouw, midden in dit gebied, word je sinds kort ook verrast door een slapende reus. Het kunstwerk ‘Giant Sculpture’ van het collectief Gijs Van Vaerenbergh toont het hoofd van een reus die lijkt ingegraven in de hoge paraboolduin.

Terug naar de Golden Twenties

In Brussel flitst de expo Berlijn 1912-1932 je helemaal terug naar het tijdperk van de golden twenties. Tussen crisis en utopie, ravage en euforie onderging de Duitse metropool toen een ongelooflijke transformatie. Tot eind januari kun je in die fascinerende sfeer duiken met meer dan 200 schilderijen, beeldhouwwerken, tekeningen, foto’s, films en architectuurelementen van belangrijke kunstenaars uit die tijd.

Jong bloed in Ronse

Nog op zoek naar een bijzonder last minute cadeau? Of gewoon benieuwd naar de creatieve ontwerpen van jonge designers? Die ontdek je van 7 tot 9 december op de expo Jong Bloed in Ronse: textiel, kunst, mode, design, food en leuks voor kinderen van twintig jonge creatievelingen.

Deel met je vrienden:

@ Schrijf je in voor onze nieuwsbrief