VAB-menu Maurice Brasschaat© Pieter D'Hoop

Trouwe lezers van ons printmagazine kennen het concept al langer. Het VAB-menu biedt je tweemaandelijks een gastronomische ervaring bij een beproefd restaurant. Van 10 januari tot en met 21 februari kun je terecht bij Maurice in Brasschaat.

Voor elke deur die gesloten wordt, gaat een andere open. Al moet je ze wel zélf openduwen. Toen sterrenrestaurant dEssensi in ’s-Gravenwezel vanwege corona de deuren moest sluiten, was dat voor topchef Karl Ave – na een intermezzo in het Italiaans gastronomisch restaurant Il Divino di Milano – en z’n vrouw Kaatje De Blick de aanleiding om hun droom waar te maken en een eigen restaurant op te starten. Een restaurant zoals zij het zien: de culinaire knowhow van de chef gekoppeld aan de huiselijkheid die zij zo belangrijk vinden. Het restaurant kreeg de naam van hun kat. “Een eigen restaurant starten, was voor ons als thuiskomen”, legt de chef uit. “Als wij naar huis gaan, dan zeggen we altijd: ‘we gaan naar onze Maurice.’ Wie bij ons komt eten moet datzelfde gevoel krijgen.” Karl Ave focust op seizoensgebonden ingrediënten en streekproducten, met op de kaart zowel klassiekers als creatieve bereidingen waarmee hij z’n gasten kennis wil laten maken met andere (eet)culturen. Een no-fuss gastronomie, met de glimlach gebracht. Minder dan een half jaar na de opening lijkt het restaurant z’n start alvast niet te hebben gemist. In de jongste editie van de Gault&Millau-gids werd Maurice, als nieuwkomer, meteen bedacht met een 13,5/20. Neem gerust van ons aan dat het daar niet bij zal blijven.

 

VAB-menu Maurice

  • Champagne en amuses
  • Carpaccio Wagyu, langoustine, aubergine (in 5-gangenmenu)
  • Butternut, couscous, clacbitou fermier
  • Tarbot, prei, sinaasappel (in 5-gangenmenu)
  • Hertenkalf Veluwe, knolselder, honingbes
  • Valrhona Caramelia, kalamansi, pastinaak

Vanwege de snel veranderende prijzen van de ingrediënten kon de chef bij het ter perse gaan nog geen definitief menu opstellen. Het hierboven vermelde menu is dat van afgelopen herfst.

Info en reserveringen

Bredabaan 662, 2930 Brasschaat

03/288.66.62, restaurantmaurice.be

Gesloten op zaterdagmiddag, zondag en maandag. Dit aanbod (champagne + 3 gangen) is geldig van 10 januari tot en met 21 februari, maar niet op Valentijn, onder voorbehoud van beschikbare plaatsen. Op vrijdag- en zaterdagavond is enkel het vijfgangenmenu beschikbaar voor € 80. Vermeld bij telefonische reservatie uitdrukkelijk het VAB-menu.

Vorig artikelWelke impact heeft het capaciteitstarief op elektrisch rijden?
Volgend artikelRood kruis op de snelweg negeren? Levensgevaarlijk én kostelijk