vlucht geannuleerdFoto: Shutterstock

Stakingen bij het personeel van de luchthaven en luchtvaartmaatschappijen zorgden ervoor dat heel wat vluchten werden geannuleerd of gewijzigd. Wat voor gevolgen heeft dat voor je VAB-Annulatieverzekering?

Wie betaalt je geannuleerde vlucht terug?

Ben je bij de gedupeerden wiens vlucht afgelast is? Dan dien je voor de terugbetaling van de kosten aan te kloppen bij de luchtvaartmaatschappij zelf of het reiskantoor dat je de pakketreis verkocht heeft.

Mijn reisperiode is gewijzigd. Wat nu?

Heb je een VAB-annulatieverzekering op jaarbasis afgesloten? Dan ben je gedekt voor de nieuwe reisperiode of de alternatieve vlucht die voorgesteld wordt door luchtvaartmaatschappij of reiskantoor, als deze nieuwe reis binnen de geldigheid van dit jaarcontract valt. Er zijn ook heel wat mensen die kiezen voor een tijdelijke annulatieverzekering. Ze voorziet in dezelfde uitgebreide dekking maar is enkel geldig tijdens de vooraf opgegeven reisperiode, vermeld in je polis. Stel dat je een nieuwe afreisdatum voorgesteld krijgt die afwijkt van de eerder opgegeven periode, dan dien je hiervoor een nieuwe annulatieverzekering af te sluiten. Onze tip: ga je meerdere keren per jaar op reis of neem je liever helemaal geen risico, kies dan voor een jaarverzekering!

Wat als ik ziek word?

Is alles geregeld voor vertrek maar raak je voor afreis besmet met het corona- of het apenpokkenvirus? Dan kan je wel aanspraak maken op je reeds afgesloten annulatieverzekering en voorzien we in de terugbetaling van je vlucht en verblijfskosten. Dit staat los van een eventueel geannuleerde vlucht.

Kun je bij een last-minute nog een annulatieverzekering afsluiten?

Ook mensen die last-minute hun valiezen nog wensen te pakken, kunnen zich goed beschermen: je kan bij een last-minute reis nog een annulatieverzekering afsluiten als je deze op dezelfde dag afsluit als de dag van de boeking.

 

Lees ook

Daarom is vliegen écht veilig

Waarom smaakt vliegtuigeten zo anders?

Wat je altijd al wilde vragen aan de piloot

Vorig artikelHoe reis je met de wagen naar Scandinavië?
Volgend artikelElektrisch op vakantie: trager rijden en toch sneller aankomen