lekke band

Wie ‘s avonds of op zondag een lekke band heeft kan niet meer terecht bij de garage of bandencentrale. VAB biedt vanaf nu de mogelijkheid om net op die momenten toch nieuwe banden te monteren.

Lekke band is geen lachertje

Het doel van de wegenwachter is de klant zo snel mogelijk weer mobiel maken. Maar dat wordt bij een lekke band alsmaar moeilijker. Langs de ene kant stijgt het aantal oproepen voor bandenpech, maar langs de andere kant beschikken steeds minder wagens over een reservewiel. Ligt er enkel een reparatiekit in de auto, dan is slepen naar de garage of bandencentrale van de klant vaak de enige oplossing. Maar ’s avonds en in het weekend staat de wegenwachter voor een gesloten deur en moet je wachten op een definitieve oplossing.

Snel weer mobiel

Daarom biedt VAB haar leden vanaf nu de mogelijkheid om ook buiten de openingsuren toch meteen een nieuwe band te plaatsen*. Er werd een netwerk  met VAB-steunpunten over heel België opgezet waar de meeste courante banden beschikbaar zijn en de wegenwachter ook ‘s avonds en tijdens het weekend terecht kan.

De voordelen van deze nieuwe service:

  • Als VAB-lid kun je zonder meerprijs kiezen om van deze nieuwe service gebruik te maken. Word je toch liever gesleept naar je garage of bandencentrale, dan kan dat uiteraard nog steeds.
  • Je kunt met je eigen wagen verder rijden in plaats van met een vervangwagen.
  • Je verliest een minimum aan tijd.
  • Geen meerprijs voor werkuren, enkel de nieuwe band moet betaald worden.

Altijd geholpen!

Nog geen VAB-lid? Sluit hier je pechbijstand aan!

Lees ook

Deze tips helpen je om bandenpech te voorkomen.

 

*Optie enkel mogelijk voor wie geholpen wordt door een VAB-wegenwachter. Bij grote drukte worden soms externe depanneurs ingeschakeld, zij leveren deze service niet.

Vorig artikelSteeds meer bandenpech, maar steeds minder reservewielen
Volgend artikelNieuwe vluchten naar Kenia en Dominicaanse Republiek