VAB-Fietsdag

Op zaterdag 11 september organiseren de gemeente Middelkerke en VAB-Magazine de VAB-Fietsdag. We trakteren je op een plezierig uitje en de perfecte gezinsactiviteit om de zomer mee uit te zwaaien. In en om de badstad werden drie gevarieerde, bewegwijzerde fietstochten uitgestippeld. Kies de route die het beste bij jou past, laad je fietsen in de auto en trap gezwind langs tal van bezienswaardigheden en animaties, terwijl je geniet van het strand, de gezonde zeelucht en een mooie groene omgeving. Welkom in Middelkerke!

VAB-Fietsdag: kies je route

VAB-Kinderlus

Speciaal voor de korte beentjes wordt tijdens de VAB-Fietsdag een leuke kinderroute uitgezet van 7 kilometer. Voor de iets oudere trappers is er een wat langere versie van 10 kilometer. Langsheen beide routes passeer je heel wat animaties en activiteiten op kindermaat, waarbij de deelnemertjes een leuk aandenken kunnen winnen, en tref je hier en daar een muzikale verrassing. Deze lussen lopen hoofdzakelijk vlak bij het strand en de duinen.

Bijdrage in je deelname: € 12 per gezin, ongeacht het aantal leden

VAB-Familietocht

De familietocht is een verrassende ontdekkingsrit van 46 kilometer door Middelkerke en fusiegemeenten, ideaal in gezinsverband of met je vriendengroep. Je rijdt langs de prachtige Sint-Laureins Duinengordel tussen Westende en Nieuwpoort naar Lombardsijde, en vervolgens via het sluizencomplex van Nieuwpoort richting de idyllische IJzerdijk, de frontlijn uit de Grote Oorlog. Onderweg ontdek je het natuurgebied en het uitkijkplatform van Schuddebeurze. Je doet pittoreske dorpjes aan met charmante namen als Spermalie en Slijpe. Als je van kunst houdt, word je onderweg ongetwijfeld aangetrokken door de landartkunstwerken of door een van de sculpturen van de Beaufort-triënnale. Een natje, een droogje en wat verpozing hoort er natuurlijk ook bij: tijdens je tocht passeer je verschillende picknickzones. Verder is vers hoeve-ijs bij de boer absoluut een stop waard, of wat dacht je van een welverdiend biertje op een caféterras?

Bijdrage in je deelname: € 5 per persoon, een verzorgde bevoorrading halfweg inbegrepen

VAB-Kampioenenroute

Wat dacht je van een groepsrit met een wielerlegende? We konden er een aantal warm maken om wegkapitein te spelen tijdens een route van 56 kilometer door de ruime omgeving van Middelkerke en Westende. Je doet het tochtje absoluut niet aan koerstempo – samen uit, samen thuis. Vanaf 11u vertrekt er om het uur een nieuwe groep, maar we vertellen lekker niet welke wielercoryfee samen met jou zal starten. Dat blijft een verrassing! Namen? Wat dacht je van onder meer Johan Museeuw, Roger De Vlaeminck, Peter Van Peteghem en Willy Teirlinck? Deze fietstocht is iets langer en gaat richting Diksmuide met als keerpunt de Dodengang, het beroemde complex van bewaarde loopgraven. Onderweg kom je langs het sluizencomplex en het spaarbekken van Nieuwpoort, de IJzerdijk en het gehucht Tervate, dat in de Grote Oorlog een historische rol speelde. Je rijdt ook een stukje langs het parcours van het Belgisch kampioenschap tijdrijden in 2018, waar Wout Van Aert het ereschavot mocht beklimmen.

Starturen: 11u, 12u, 13u, 14u, 15u, 16u
Bijdrage in je deelname: € 10 per persoon, een verzorgde bevoorrading na 32 kilometer inbegrepen

Zo neem je deel aan de VAB-Fietsdag

Alle routes tijdens de VAB-Fietsdag starten aan Beachclub De Kwinte, Koning Ridderdijk 100, 8434 Westende (Middelkerke). Er is parking voorzien in de omgeving. Voorinschrijving is verplicht.
Inschrijven doe je makkelijk via de website van Middelkerke. Maak hiervoor eerst een account aan (je doet dat manueel of via je elektronische identiteitskaart). Betalen doe je gegarandeerd veilig online.

VAB-Kinderlus: € 12 per gezin, ongeacht het aantal leden

VAB-Familietocht: € 5 per persoon, een verzorgde bevoorrading halfweg inbegrepen

VAB-Kampioenenroute: € 10 per persoon, een verzorgde bevoorrading na 32 kilometer inbegrepen

Enkele dagen voor onze VAB-Fietsdag ontvang je een mail met alle praktische info.

Inlichtingen via Toerismebalie Middelkerke, 059 30 03 68.

Vorig artikelWord vakantietester in Rijnland-Palts!
Volgend artikelVAB Reistips