5x hip lunchen in Hasselt

Omdat je tussen het shoppen door de nodige energie kunt gebruiken, zochten wij voor jou de hipste plekjes in Hasselt om fijn te lunchen!

Boulebaar

Pieterjan en Joni runnen in Hasselt met veel enthousiasme hun restaurant met huiskamerallures en presenteren ’s middags enkele lunchopties. ’s Avonds hanteren ze het ‘sharing is caring’-principe en wordt er gedeeld. Op de kaart zowel een Maleisische maaltijdsoep als een vegan curry of eggs benedict met zalm.

Leopoldplein 17, Hasselt

Zuppa

Pompoen-sinaassoep met gepekelde biet, zoete aardappel met kokossoep, witloofsoep met zure room, bouillabaisse met venkel, kazige bloemkoolsoep… Zuppa pakt elke dag uit met 8 à 9 soepen, waaronder telkens een maaltijdsoep, met brood en garnituren. Gezond lunchen!

Botermarkt 13, Hasselt

Tarte Tatin

Liever zoet lunchen? Groot taartengeluk vind je pal achter het Stadhuis, waar gegoocheld wordt met citroenkwark, chocolade haverkoeken, cheesecake, peeramandelgebak, worteltaart, appelcake en nog meer van dat lekkers.

Walputstraat 19, Hasselt

Rosch

Goed, verfijnd lunchen in een gezellige, levendige buurt? Rosch! ’s Middags een lunch volgens marktaanbod, ’s avonds een kleine, veelbelovende kaart.

Dorpsstraat 34, Hasselt

Peas

Haal een vegan taartje bij Peas, want ‘give peas a chance’, om erachter te komen dat ook vegan toetjes heerlijk zoete caloriebommetjes kunnen zijn. Met één kaneelrol met een topping van kokospistache heb je genoeg voor een hele dag. Goed voor het dierenwelzijn én je portemonnee!

Minderbroedersstraat 32, Hasselt

Praktisch: naar Hasselt

Erheen Het treinstation van Hasselt ligt op wandelafstand van het centrum. De ideale manier dus om parkeerstress en -kosten te vermijden! Ook met de bus geraak je vanuit de omliggende steden en gemeenten vlot in deze shopstad. Via deze link vind je alle buslijnen van en naar Hasselt.

Parkeren Toch liever met de auto? Buiten het centrum zijn enkele gratis parkings, in het centrum moet je betalen voor de parkeergarages.

Toeristische informatie visithasselt.be

Vorig artikelVAB zoekt senioren met een mening over mobiliteit
Volgend artikelZin om betaald de wereld rond te reizen?