VAB-menu SarrietteSarriette

Update: Vlak na het publiceren van dit artikel en het uitsturen van onze nieuwsbrief vernamen wij dat Sarriette definitief de deuren sluit. Onze excuses voor het ongemak. Vanaf januari is er een nieuw VAB-menu beschikbaar.

Trouwe lezers van ons printmagazine kennen het concept al langer. Het VAB-menu biedt je tweemaandelijks een gastronomische ervaring bij een beproefd restaurant. Tot 31 december kun je terecht bij Sarriette in Peer.

De laatste jaren is het bon ton geworden om met vergeten producten te werken. Vergeten groenten, vergeten vissoorten. Met succes, want ondertussen zijn pastinaak en horsmakreel even courant als een wortel en pladijs. Chef Pieter Cauberghs van Sarriette gaat nog net een stapje verder en brengt zijn keuken ook op smaak met vergeten kruiden. Waaronder dus sarriette, of bonenkruid, dat vaak subtiel in zijn bereidingen opduikt. Het zit zelfs in de eigen ontwikkelde gin voor het huisaperitief. Samen met zijn echtgenote Bina runde hij een tijd hotel-restaurant Aldeneikerhof, maar het koppel ruilde het 19de-eeuwse herenhuis in voor een voormalige notariswoning in Peer. Nog comfortabeler en gezelliger, met uitzicht op veel groen en de 64 meter hoge kerktoren van Peer – de hoogste in de Kempen. Cauberghs staat voor een modern-Franse keuken, met strakke, pretentieloze bereidingen. A la carte eten gaat niet en het menu wisselt bijna dagelijks. Dat komt omdat hij niet alleen seizoensgebonden werkt, maar ook enkel dagverse en lokaal geteelde producten gebruikt – sommige uit de eigen groente- en kruidentuin – en hij bijgevolg niet altijd van tevoren weet met welke producten hij aan de slag kan gaan. Indien gevraagd bij reservering, zorgt hij voor een vegetarisch of zelfs veganistisch alternatief. Dat geldt ook voor het VAB-menu.

 

VAB-menu: Sarriette

  • 3 amuses 
  • Kabeljauwhaas, bereidingen van flespompoen, zoetzure groenten, wittewijnsaus 
  • Fazantenhen, garnituren van dagverse wintergroenten, pommes soufflées, jagersaus
  • Bereidingen van huisgemaakt vanille-ijs en chocolade

Info en reserveringen

  • Kerkstraat 20, 3990 Peer
  • 0468/42.65.33, sarriette.be
  • Gesloten van maandag tot en met woensdag. Dit aanbod is geldig van 1 november tot 31 december 2022 op alle openingsdagen behalve op zaterdagavond. Vermeld bij telefonische reservatie duidelijk het VAB-menu.
Vorig artikelWie wordt de VAB-Gezinswagen van 2023?
Volgend artikelFeit of fabel: 6 vragen over je reis plannen