Met een gewone boswandeling scoor je niet altijd hoog bij je kroost. Hoe krijg je kinderen dan toch de deur uit zonder gezeur? Ga samen op avontuurlijke expeditie of maak de speurneus in hen wakker tijdens een spannende zoektocht. Wedden dat je hen nog moeilijk kunt bijbenen?

‘Special Operations’ speurtocht

Dompel je onder in het oorlogsverleden van het Prinsenpark in de Kempense gemeente Retie, waar zich twee geheime operaties afspeelden. Kruip in de huid van verzetsstrijder Ward en Amerikaanse piloot Scott. Wie de geheime morsecode ontdekt, neemt misschien wel een souvenir mee naar huis! De ‘Special Operations’ zoektocht loopt tot en met 15 december 2022. Haal het gratis doeboekje en volg de groene route (4 km). Voor volwassenen en kinderen vanaf 10 jaar.

Expeditie Bulskampveld

Het Landschapspark Bulskampveld is het meest bosrijke gebied van West-Vlaanderen. Het strekt zich uit over de gemeenten Beernem, Oostkamp, Ruiselede, Wingene en Aalter. Je kunt er niet alleen uren fietsen en wandelen, er verschuilen zich ook vijf avontuurlijke expedities in het groen. Deze wandellusjes van zo’n 3 kilometer dagen klein en groot uit met avontuurlijke hindernissen, uitdagende opdrachten en zintuiglijke raadsels. Welke expeditie durf jij aan?

 

Multimovepad in Brasschaat

Goed nieuws voor wie in of om Brasschaat woont, want daar is onlangs een multimovepad aangelegd – het allereerste in de provincie Antwerpen! Kinderen kunnen er zich naar hartenlust uitleven op het klimnet, de carrousel, het duikelrek, de apenbrug en verschillende evenwichtsparcoursen. Wist je dat ze zo maar liefst twaalf fundamentele bewegingsvaardigheden oefenen? Het 2 kilometer lange bewegwijzerde pad doorkruist de Brusselse Bossen en de Kattekesberg.

Luister goed in het Klankenbos

Tussen, onder en in de bomen en struiken van het Klankenbos in het Limburgse Provinciaal Domein Dommelhof zitten bijzondere klankinstallaties verborgen die je laten stilstaan bij geluid en stilte. De kunstwerken zijn niet alleen leuk om naar te luisteren maar ook mooi om naar te kijken. Je kan het klankenbos op eigen houtje verkennen, maar neem zeker ook een kijkje op de website, want er wordt regelmatig een bosspel of schattentocht georganiseerd.

 

Noteer alvast in de agenda!

‘Harry Potter: A Forbidden Forest Experience’ – vanaf 5 november 2022

Wacht tot zonsondergang en maak een magische tocht doorheen het Kasteeldomein Groenenberg in Sint-Pieters-Leeuw. Speciale licht- en geluidseffecten laten je oog in oog staan met de magische schepsels uit de films van Harry Potter. Niet te missen! Tickets bestel je hier.

Nieuwe editie ‘De Grote Schijn’ – 27 oktober t.e.m. 20 november 2022

Deze herfst opent het Antwerpse Rivierenhof voor de vierde keer z’n poorten voor een zinnenprikkelende tocht door het donker. Maak je klaar voor een feeërieke show met de natuur in de hoofdrol, vol spektakel en verrassingen. Tickets via de website.

 

Lees ook

Zo maak je de mooiste foto’s van jouw kinderen
Buggy- en rolstoelvriendelijke wandelingen
Wandelen met dieren

Vorig artikelNoord-Brabant, dichter bij onvergetelijke avonturen
Volgend artikelDoe de verkeerstest!