Corendon Turkije

Corendon biedt vanaf eind juni dit jaar ‘coronavrije’ vakanties aan. Concreet betekent dat dat je wordt getest op het coronavirus voor je richting zon vliegt. Enige voorwaarde is dat je ter plekke je hotel niet verlaat.

Corendon, die behalve touroperator ook een luchtvaartmaatschappij en hotelketen is, biedt klanten de mogelijkheid om vanaf 26 juni een coronavrije vakantie te beleven, zij het naar een beperkt aantal bestemmingen. Klanten worden vlak voor hun vlucht getest op het coronavirus. Daarna zorgt Corendon ervoor dat de vakantiegangers zo weinig mogelijk in contact komen met mogelijke besmettingsbronnen tijdens de reis naar hun vakantiehotel. Dit geldt voor de transfer naar de luchthaven, de check-in, de vlucht en de transfer naar het all-inclusive hotel. In hun hotel kunnen de gasten vervolgens onbezorgd van hun vakantie genieten zonder afstand te hoeven houden van de andere gasten. De enige voorwaarde is dat ze hun hotel niet verlaten tijdens hun verblijf, omdat de veiligheid van de hotelgasten dan niet langer gegarandeerd kan worden.

Antistoffentest voor een coronavrije vakantie

De touroperator heeft in de afgelopen weken een teststraat ingericht in haar Corendon City Hotel in Amsterdam. Honderden medewerkers hebben zich vrijwillig aangemeld voor een sneltest die de aanwezigheid van antistoffen tegen COVID-19 aantoont. Ervaren medische teams voeren de tests uit en de beoordeling van de uitslag gebeurt door gekwalificeerde artsen. Als deze proef succesvol verloopt, zal vanaf woensdag 13 mei iedereen zich tegen betaling van € 69 kunnen aanmelden voor de test via corendonsneltest.nl. Deze test is niet dezelfde als de test die straks wordt aangeboden aan de vakantiegangers. De antistoffentest toont aan of mensen in aanraking zijn geweest met het coronavirus en hierdoor een zekere mate van immuniteit hebben opgebouwd; de coronatest die straks aan vakantiegangers wordt aangeboden toont de aanwezigheid van het virus zelf aan.

Reizen zonder mondmaskers

Het testen van vakantiegangers zal gebeuren bij het Corendon Village Hotel, vlak bij Schiphol, kort voor het vertrek van de vlucht. Daarna zorgt Corendon ervoor dat vakantiegangers zo veel mogelijk in een beschermende omgeving blijven. Dit betekent dat ook de buschauffeurs, piloten en cabinepersoneel van Corendon Dutch Airlines en de medewerkers van het hotel met grote regelmaat getest worden op corona. Tijdens de vlucht kan hierdoor ook een normale service verleend worden en kunnen vakantiegangers zónder mondmaskers reizen. Steven van der Heijden, CEO Corendon: “Vakantie waarbij je 1,5 meter afstand van elkaar moet houden of mondkapjes moet dragen, is voor ons geen vakantie. Wij willen dat onze klanten zich vrij en zorgeloos kunnen bewegen tijdens hun vakantie en daar gaan we vanaf 26 juni voor zorgen. Zowel tijdens de vlucht als in het hotel kunnen onze gasten zich net zo ontspannen en in de watten laten leggen als onder normale omstandigheden. De enige restrictie is dat gasten het resort niet kunnen verlaten, omdat we dan hun veiligheid niet meer kunnen garanderen. De ervaring leert echter dat veel klanten het resort tijdens hun vakantie sowieso vaak niet verlaten omdat het alles biedt, zowel culinair als op het gebied van animatie. We gaan er daarom vanuit dat het merendeel van onze vakantiegangers dit er graag voor over heeft om weer onbezorgd vakantie te kunnen vieren.”

Mogelijk ook vanuit België

Corendon kan de ‘coronavrije’ vakanties alleen aanbieden als zij controle heeft over de hele reis. Dit betekent dat het vooralsnog alleen mogelijk is bij vakanties waarbij met de eigen airline wordt gevlogen en waarbij in eigen Corendon-hotels wordt verbleven. Daarom wordt gestart met de bestemming Antalya aan de Turkse rivièra, waar de reisorganisatie meerdere all-inclusive hotels bezit. In de komende weken wordt overlegd met de autoriteiten op andere bestemmingen, zoals Ibiza en Curaçao, om ook daar vakanties te kunnen aanbieden. “We starten met vluchten vanaf Schiphol en bekijken de mogelijkheden om het later ook vanaf andere luchthavens aan te bieden, zoals Brussel.” Er moet nog heel veel worden geregeld om deze ‘coronavrije’ vakanties vanaf eind juni te kunnen aanbieden. Als er ook maar enige twijfel bestaat over de veiligheid van de vakantiegangers, dan zal Corendon niet aarzelen om de start van het programma uit te stellen.

Vorig artikelQuiz: Link deze auto’s aan de juiste stad
Volgend artikelLage-emissiezones worden opnieuw actief