file hemelvaartweekend Mobiliteit

VAB verwacht druk hemelvaartweekend

Door het verlengde hemelvaartweekend zal de avondspits van woensdag 9 mei vroeger op gang komen en drukker worden. Ook tijdens de rest van het weekend zal het druk zijn richting kust, Ardennen en in de buurlanden.

09/05/2018
Deel met je vrienden:
Facebook Twitter linkedin email

Hemelvaartweekend in eigen land

Veel Belgen vertrekken al woensdagnamiddag, in eigen land vooral naar de kust en de Ardennen. Ook Nederland, Duitsland en Frankrijk zijn populaire bestemmingen voor het lange hemelvaartweekend. In eigen land zullen de grootste files zich rond Antwerpen en Brussel bevinden. Vooral rond Antwerpen verwacht VAB op woensdag al een vroege en zware avondspits.

Buitenland

Ook in het buitenland moeten vakantiegangers rekening houden met vertragingen. In Frankrijk zal dat vooral zijn op de wegen rond Parijs richting westen en zuiden. In Duitsland kan je files verwachten op de wegen naar de kust en rond Frankfurt, Neurenberg en München. In Oostenrijk en Zwitserland wordt het vooral druk op de routes naar het zuiden, waarbij in Zwitserland de Sint-Gotthardtunnel op de A2 het grootste knelpunt is.

Drukke momenten

De drukste uren tijdens het hele verlengde weekend zijn die tussen 10 en 14 uur voor wie naar de zee of de Ardennen wil en tussen 18 en 22 uur door de terugkeer van de dagjestoeristen. Zondagnamiddag en -avond kan het ook druk worden door de terugkeer van zowel dagjesmensen als weekendtoeristen op de snelwegen vanuit de kust naar het binnenland (E17/E40/ring Antwerpen). Om de files te vermijden, kun je het best je reistijden aanpassen of gebruikmaken van het openbaar vervoer. Je hebt het minste file als je vertrekt tussen 7 en 9 uur ’s morgens en terugkeert voor 16 uur.

Deel met je vrienden:

@ Schrijf je in voor onze nieuwsbrief